Τα dressings έχουν μακρόχρονη ιστορία από τα αρχαία ακόμη χρόνια. Οι Βαβυλώνιοι αναμείγνυαν λάδι και ξίδι για τα λαχανικά τους πριν από 2.000 χρόνια. Οι Αιγύπτιοι αρωμάτιζαν τις σαλάτες τους, εκτός από λάδι και ξίδι, με διάφορα ασιατικά μπαχαρικά. Η μαγιονέζα εμφανίστηκε πριν από περίπου 200 χρόνια.
Η κλασική συνταγή για το απόλυτο dressing με ελαιόλαδο, μέλι και μουστάρδα είναι μια καλή λύση. Αλλά αν προσθέσουμε και μερικά εσπεριδοειδή, η γεύση του απογειώνεται. Φτιάξτε την παρακάτω συνταγή και θα καταπλήξετε την οικογένεια και τους φίλους.
Υλικά
1 πορτοκάλι
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
½-¾ φλιτζάνι λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Βάζουμε το πορτοκάλι στο μπλέντερ και χτυπάμε τα μέχρι να αρχίσει να βγαίνει ο χυμός. Ύστερα προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη μουστάρδα και το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, ενώ ρίχνουμε αργά το λάδι.
Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε και προσαρμόζουμε με περισσότερο λάδι αν είναι πολύ έντονη η γεύση.
Μπορούμε επίσης να αλλάξουμε τη γεύση προσθέτοντας ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, κάπαρη, σκόρδο ή άλλα μπαχαρικά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.