COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμη τάρτα με παντζάρια και σπανάκι, χωρίς αυγά


JTeam

24 Μαρτίου 2022

Πεντανόστιμη τάρτα με παντζάρια και σπανάκι, χωρίς αυγά
https://essenzavegetale.com
Μια πολύχρωμη και λαχταριστή αλμυρή τάρτα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Οι τάρτες είναι από τα πιάτα που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε. Η σημερινή πρόκειται για μια αλμυρή τάρτα με λαχταριστά υλικά που θα σας κερδίσει με την πρώτη κιόλας μπουκιά.

Υλικά

Για τη βάση

300 γρ.αλεύρι

80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

120 ml νερό

1 πρέζα αλάτι

Για τη στρώση σπανακιού

650 γραμμάρια φρέσκο ​​σπανάκι

1 σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι για γεύση

Για τη στρώση παντζαριού

250 γρ παντζάρια στον ατμό

350 γραμμάρια τόφου

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

10 γρ. διατροφική μαγιά

1 πρέζα πάπρικα

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτουμε το λάδι και το νερό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και μετά δουλεύουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μια ώρα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σκόρδο ολόκληρο και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε επίσης για 5-10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε το σκόρδο. Μεταφέρουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι για μακαρόνια και αφαιρούμε το νερό με τη με τη βοήθεια ενός κουταλιού και το αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε τα χοντροκομμένα παντζάρια και το τόφου σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με δύο κουταλιές της σούπας λάδι, διατροφική μαγιά, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα πάντα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη και τη μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι και ρίχνουμε την πρώτη στρώση από το καλά στυμμένο σπανάκι το οποίο στη συνέχεια καλύπτουμε με με τη στρώση παντζαριού καλά αλειμμένο με μια σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30-35 λεπτά.