COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμα κράκερ από ρεβίθια και ανάμεικτους σπόρους


JTeam

9 Απριλίου 2022

Πεντανόστιμα κράκερ από ρεβίθια και ανάμεικτους σπόρους
essenzavegetale.com
Τα κράκερ ρεβιθιού είναι το τέλειο σνακ: νόστιμα, υγιεινά και ελαφριά. Μόλις τα δοκιμάσετε δεν θα μπορείτε πραγματικά να κάνετε χωρίς αυτά.

Λατρεύουμε να τρώμε αυτά τα κράκερ από το μεσημέρι μέχρι το απογευματινό, αλλά είναι επίσης ιδανικά για όταν έχετε φίλους στο σπίτι.

Υλικά

200 γρ.αλεύρι ρεβιθιού

20 γρ. διατροφική μαγιά

40 γρ. ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

70 ml ζεστό νερό

3 γρ. αλάτι

Ανάμεικτοι σπόροι για γεύση

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι από τα ρεβίθια και προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά, τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ένα κουτάλι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι, μέρει να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και την πλάθουμε με τα χέρια σας. Στην αρχή μπορεί να φαίνεται ότι είναι πολύ στεγνή, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι όσο τη δουλεύουμε θα γίνει λεία και θα ενυδατωθεί.

Μόλις έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, τοποθετούμε ένα φύλλο χαρτί ψησίματος στην επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη. Θα χρειαστεί λίγη υπομονή για να πάρουμε το σωστό πάχος (όσο πιο λεπτή γίνεται), καθώς η σύσταση της ζύμης είναι αρκετά σφιχτή.

Τώρα πασπαλίζουμε τη ζύμη με τους ανάμεικτους σπόρους, τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας πάνω από τη ζύμη και ισώνουμε από πάνω με έναν πλάστη για να κολλήσουν καλά οι σπόροι στην επιφάνεια.

Κόβουμε τα κράκερ με ένα μαχαίρι και τα μεταφέρουμε στο ταψί μαζί με τη λαδόκολλα που τα απλώσαμε και ψήνουμε στους 175°C σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα απολαύσουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.