Όταν φτιάχνουμε κεφτεδάκια το σπίτι μας γεμίζει από τα αρώματα τους και πραγματικά ανυπομονούμε να τα γευθούμε.
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
25 γρ. μανιτάρια ξερά
50 γρ. τυρί τριμμένο
2 αυγά
8 γρ. βασιλικός
1 σκελίδα σκόρδο
2 τούφες μαϊντανός
Αλεύρι
50 ml φρέσκο πλήρες γάλα
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Πρώτα, μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό. Παίρνουμε την τριμμένη φρυγανιά και την αφήνουμε να μουλιάσει για λίγα λεπτά στο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό και τη σκελίδα σκόρδου, τα προσθέτουμε όλα σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά και το τριμμένο τυρί. Τα ανακατεύουμε όλα και προσθέτουμε τη φρυγανιά.
Τώρα στραγγίζουμε τα μανιτάρια από το νερό πιέζοντάς τα πολύ καλά, τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε τα πάντα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ολόκληρα τα αυγά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ύστερα πλάθουμε τα κεφτεδάκια , 25 γρ. περίπου το καθένα, τα αλευρώνετε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.