COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μπουκιές μπακαλιάρου με δύο φρουτώδεις και γλυκές σάλτσες


JTeam

7 Μαΐου 2022

Μπουκιές μπακαλιάρου με δύο φρουτώδεις και γλυκές σάλτσες
https://zenzeroincucina.com
Μαγειρεύουμε τον μπακαλιάρο έτσι όπως δεν τον έχουμε ξαναφτιάξει.

Στη σημερινή συνταγή πανάρουμε τον μπακαλιάρο με φιστίκια Αιγίνης και τον συνοδεύουμε με δυο δύο φρουτώδεις και γλυκές σάλτσες που είναι τέλειες σε συνδυασμό με το ψάρι.

Υλικά

300 γρ αφαλατωμένος μπακαλιάρο κομμένος σε κομμάτια 4 εκ

Για το πανάρισμα

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

80 γραμμάρια φιστίκια με κέλυφος

3 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου

Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα μάνγκο

60 γρ γάλα καρύδας

60 γραμμάρια ώριμο μάνγκο

1/2 τσίλι

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

Αλάτι

Για τη σάλτσα παπάγιας

60ml γάλα καρύδας

60 γραμμάρια ώριμη παπάγια

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά, τα φιστίκια Αιγίνης και το φασκόμηλο στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεπτή τριμμένη φρυγανιά. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε χοντρά κομμάτια και τον πανάρουμε με τη φρυγανιά.

Τοποθετούμε τα κομμάτια μπακαλιάρου σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου δέκα λεπτά, για πιο τραγανό πανάρισμα, τα 2 τελευταία λεπτά τα ψήνουμε στο γκριλ. (Τα γυρίζουμε στα μισά του ψησίματος). Δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι καθώς ο μπακαλιάρος, ακόμα και αφαλατωμένος, είναι πολύ νόστιμος.

Παίρνουμε δύο μικρά τηγάνια και ρίχνουμε μέσα το γάλα καρύδας και τα ψιλοκομμένα φρούτα (μάνγκο στο ένα και παπάγια στο άλλο) και μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσοχή να μην καεί το γάλα.

Ανακατεύουμε τις δύο σάλτσες προσθέτοντας τον κουρκουμά, το τσίλι και το αλάτι στο μάνγκο. Και χυμό λεμονιού και αλάτι στην παπάγια. Μαγειρεύουμε μέχρι οι σάλτσες να πήξουν. Όταν οι σάλτσες είναι έτοιμες τις βάζουμε και τις δυο στον μπακαλιάρο και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.