Οι πατάτες κόβονται σε φέτες, τις πανάρουμε σε ένα μείγμα παρμεζάνας, μπαχαρικών και βοτάνων και τυλίγονται σε μια φέτα μπέικον που θα γίνει τραγανή όταν ψηθεί στο φούρνο, δημιουργώντας μια πραγματικά νόστιμη κρούστα.
Είναι τέλειες ως finger food και επίσης για να τις απολαύσετε μπροστά στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς με φίλους.
6 μέτριες πατάτες
200 γρ μπέικον, κομμένο σε φέτες
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Ρίγανη
Θυμάρι
Μαντζουράνα, (ή αρωματικά βότανα της επιλογής σας)
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε όχι πολύ λεπτές φέτες. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την παρμεζάνα με την τριμμένη φρυγανιά, όλα τα αρωματικά μυρωδικά και μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχει πανάρουμε τις φέτες πατάτας στο μείγμα παρμεζάνας και τις τυλίγουμε με το μπέικον. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε όλες τις φέτες πατάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν οι πατάτες.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.