Hot Dogs με λάχανο και ροκφόρ: Το αγαπημένο junk food έτσι όπως δεν το έχετε ξαναφάει
JTeam
25 Μαΐου 2022
Μπορεί μέχρι σήμερα στο μυαλό σας το hot dog να είναι καταγεγραμμένο ως η πιο φτηνή λύση για να χορτάσετε με μηδενική ποιότητα. Όμως έφτασε η στιγμή να αλλάξετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο φαγητό και να παίξετε με υλικά που θα αναβαθμίσουν και θα εξελίξουν την ποιότητα του.
6 λουκάνικα
6 ψωμάκια για hot dog
1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λάχανο
1 σέλινο κομμένο σε λεπτές φέτες
1/3 φλιτζάνι pοκφόρ
1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Φύλλα σέλινου για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προσθέτουμε σε ένα μπολ το ψιλοκομμένο λάχανο, το σέλινο κομμένο σε κύβους ή φέτες, το κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους και το ροκφόρ θρυμματισμένο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
Στη ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας μαζί το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το μηλόξυδο και το μέλι. Προσθέτουμε το ντρέσινγκ στο μίγμα με το λάχανο και το ροκφόρ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε νερό σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα λουκάνικα και σβήνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε τα λουκάνικα στο βραστό νερό για 10 λεπτά.
Τέλος βάζουμε για λίγο τα ψωμάκια στον φούρνο να ζεσταθούν, με την ανοιχτή πλευρά προς τα κάτω (λιγότερο από 5 λεπτά).
Για να συναρμολογήσουμε το hot dog στρώνουμε λίγη από τη σαλάτα με το ροκφόρ στα ψημένα ψωμάκια, ύστερα τοποθετούμε το λουκάνικο στο κέντρο και, στη συνέχεια, γαρνίρουμε με τα φύλλα σέλινου και επιπλέον τρίμματα ροκφόρ (αν θέλετε).
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.