Μια φουσκωμένη και απαλή ομελέτα, που μπορείτε να την απολαύσετε ως κυρίως αλλά και ως ορεκτικό.
Η ζύμη φτιάχνεται με σοταρισμένα κολοκυθάκια, ρικότα, αυγά και τυρί. Λίγα και απλά υλικά για να φέρετε στο τραπέζι ένα απλό πιάτο, ελαφρύ και κυρίως πεντανόστιμο. Μπορείτε να εμπλουτίσετε την ομελέτα με αλλαντικά για να γίνει λίγο πιο πικάντική.
300 γρ κολοκυθάκια ( ήδη πλυμένα και καθαρισμένα )
5 αυγά ( 3 ολόκληρα και 2 για να τα χωρίσετε )
200 γραμμάρια ρικότα
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα και μια για το γαρνίρισμα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε από το λάδι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε 2 αυγά και χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Στο τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στα ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα 3 αυγά (χωρίς να τα χωρίσουμε) και τα χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρικότα και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και χωρίς σβόλους. Ύστερα ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα σοταρισμένα κολοκυθάκια και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύουμε ξανά καλά.
Τέλος ρίχνουμε το μόγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε την επιφάνεια τριμμένο τυρί και ψήνουμε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Όταν ροδίσει και φουσκώσει, τη βγάζουμε από τον φούρνο και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.