Κεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά και σύκα: Μια συνταγή που εάν τη δοκιμάσετε θα σας ξετρελάνει
JTeam
23 Σεπτεμβρίου 2022
Τα κεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά και σύκα είναι μια συνταγή που σίγουρα δεν ταιριάζει σε κανέναν. Ήδη η αντίθεση μεταξύ κρέατος και σύκου, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αρέσει σε όλους... Παρόλα αυτά αν τα δοκιμάσετε θα διαπιστώσετε ότι είναι πεντανόστιμα και θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας φαγητά.
Υλικά
250 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
200 γρ φρέσκα σύκα
100 γρ γκοργκοντζόλα
1 αυγό
Τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αρχικά, ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ύστερα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το αυγό και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε πρώτα τα σύκα και μετά την τριμμένη φρυγανιά, ίσα ίσα να έχουμε ένα απαλό αλλά όχι πολύ κολλώδες μείγμα.
Παίρνουμε 1 κουταλάκι ζύμη τη φορά, πλάθουμε, βάζουμε ένα μικρό κομμάτι τυρί στο κέντρο και κλείνουμε καλά. Στη συνέχεια περνάμε τα κεφτεδάκια από την τριμμένη φρυγανιά, προσπαθώντας να κολλήσει καλά.
Τέλος τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι γυρίζοντάς τα για να ροδίσουν ομοιόμορφα και μετά τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.