COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά και σύκα: Μια συνταγή που εάν τη δοκιμάσετε θα σας ξετρελάνει


JTeam

23 Σεπτεμβρίου 2022

Κεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά και σύκα: Μια συνταγή που εάν τη δοκιμάσετε θα σας ξετρελάνει
https://www.misya.info
Μπορεί η σημερινή συνταγή να σας ακούγεται τολμηρή, αλλά εάν τη δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε....

Τα κεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά και σύκα είναι μια συνταγή που σίγουρα δεν ταιριάζει σε κανέναν. Ήδη η αντίθεση μεταξύ κρέατος και σύκου, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αρέσει σε όλους... Παρόλα αυτά αν τα δοκιμάσετε θα διαπιστώσετε ότι είναι πεντανόστιμα και θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας φαγητά.

Υλικά

250 γρ μοσχαρίσιος κιμάς

200 γρ φρέσκα σύκα

100 γρ γκοργκοντζόλα

1 αυγό

Τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αρχικά, ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ύστερα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το αυγό και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε πρώτα τα σύκα και μετά την τριμμένη φρυγανιά, ίσα ίσα να έχουμε ένα απαλό αλλά όχι πολύ κολλώδες μείγμα.

Παίρνουμε 1 κουταλάκι ζύμη τη φορά, πλάθουμε, βάζουμε ένα μικρό κομμάτι τυρί στο κέντρο και κλείνουμε καλά. Στη συνέχεια περνάμε τα κεφτεδάκια από την τριμμένη φρυγανιά, προσπαθώντας να κολλήσει καλά.

Τέλος τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι γυρίζοντάς τα για να ροδίσουν ομοιόμορφα και μετά τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

Καλή απόλαυση