COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα ετοιμάζουμε σπιτικό λικέρ ρόδι


JTeam

13 Οκτωβρίου 2022

Σήμερα ετοιμάζουμε σπιτικό λικέρ ρόδι
https://www.fattoincasadabenedetta.it
Όλα τα αρώματα είναι σφραγισμένα σε αυτό το ποτό.

Ως γνωστόν, τα ρόδια αφθονούν το φθινόπωρο. Εκτός όμως από το ότι τρώγονται μόλις μαζευτούν από το δέντρο, τα ρόδια προσφέρονται επίσης και για νόστιμες και δημιουργικές συνταγές, όπως αυτό το νόστιμο λικέρ που θα δούμε μαζί πώς να το ετοιμάσουμε.

Για να φτιάξουμε λικέρ ρόδι στο σπίτι δεν χρειαζόμαστε ειδικό εξοπλισμό, παρά μόνο ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο με αεροστεγές κλείσιμο, μια κατσαρόλα και ένα σουρωτήρι για να φτιάξουμε το σιρόπι και να τελειώσουμε την παρασκευή του σπιτικού μας λικέρ .

Με λίγα λόγια, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο. Αλλά όπως πάντα, ακολουθώντας μερικά μικρά κόλπα πετύχουμε ένα όχι καλό αλλά εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η πρώτη συμβουλή είναι να ανοίξετε και να ξεφλουδίσετε καλά το ρόδι, βγάζοντας εντελώς τη λευκή φλούδα, που δίνει μια πικρή γεύση.

Τέλος το λικέρ ρόδι το αρωματίσαμε με ξύσμα λεμονιού, κανέλα και τρία γαρίφαλα. Μπορούμε όμως να διαφοροποιήσουμε τα αρώματα της συνταγής όπως προτιμάμε, ή ακόμα και να μην τα βάλουμε και ίσως να αντικαταστήσουμε τη λευκή ζάχαρη με καστανή, η οποία έχει λίγο πιο αρωματική γεύση.

Μόλις είναι έτοιμο και εμφιαλωθεί, το λικέρ ρόδι μπορεί να διατηρηθεί για περίπου 6 μήνες στο ντουλάπι. Αφού το ανοίξουμε, καλύτερα να το διατηρήσουμε στο ψυγείο και μετά να το σερβίρουμε κρύο ή αφού το έχουμε αραιώσει λίγο, σύμφωνα με τα γούστα μας και των καλεσμένων μας.

Λοιπόν, τι νομίζετε; Δεν είναι μια υπέροχη ιδέα; Ελάτε να ετοιμάσουμε μαζί το λικέρ ρόδι.

Υλικά

2 ρόδια

500 ml αλκοόλ (τσίπουρο ή βότκα)

3 γαρίφαλα

1 ξυλάκι κανέλα

375 γρ. ζάχαρη

500 ml νερό

Το ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο ή δοχείο με αεροστεγές κλείσιμο. Καθαρίζουμε τα ρόδια και βάζουμε μέσα τους κόκκους. Προσθέτουμε λίγο ξύσμα λεμονιού, ένα ξυλάκι κανέλας και τρία γαρίφαλα.

Στη συνέχεια καλύπτουμε με 500 ml αλκοόλ, κλείνουμε και το αφήνουμε σε σκοτεινό σημείο για περίπου 10 μέρες, θυμόμαστε να κουνάμε το βάζο κατά διαστήματα. Μετά από 10 ημέρες θα είναι έτοιμο.

Ύστερα ετοιμάζουμε το σιρόπι με 375 γρ ζάχαρη και 500 ml νερό. Ανάβουμε τη φωτιά και λιώνουμε τη ζάχαρη στο νερό ανακατεύοντας Όταν το σιρόπι γίνει διαφανές, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε το περιεχόμενο του βάζου σε αυτό, φιλτράροντάς με ένα σουρωτήρι. Ανακατεύουμε καλά και το λικέρ ρόδι είναι έτοιμο για εμφιάλωση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.