COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Baba Ganoush: Τέλεια συνταγή για την πιο διάσημη μελιτζανοσαλάτα του κόσμου


JTeam

19 Νοεμβρίου 2022

Baba Ganoush: Τέλεια συνταγή για την πιο διάσημη μελιτζανοσαλάτα του κόσμου
https://www.feastingathome.com
Δοκιμάστε τη λιβανέζικη μελιτζανοσαλάτα, είναι πεντανόστιμη.

Η Baba Ganoush είναι χαρακτηριστικό πιάτο της Μέσης Ανατολής που παρασκευάζεται από τον πολτό μελιτζάνας μαγειρεμένη για πολλή ώρα στο φούρνο, στην οποία προστίθενται μπαχαρικά, βότανα και άλλα υλικά ανάλογα με την περιοχή. Τρώγεται ως ορεκτικό μαζί με πίτες, και γενικά φτιάχνεται με ταχίνι, σουσάμι και προσθέτουμε ελαιόλαδο, φύλλα μέντας, σκόρδο και αλάτι. Χρησιμοποιείται επίσης για να συνοδεύσει το φαλάφελ, το ψωμί naan ή τις πίτες, σε συνδυασμό με χούμους.

Για να επιταχύνετε τους χρόνους προετοιμασίας, μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε τις μελιτζάνες στον φούρνο μικροκυμάτων: οκτώ λεπτά στη μέγιστη ισχύ είναι αρκετά.

Υλικά

3 μελιτζάνες, συνολικού βάρους περίπου 500 γρ

200 γρ. γιαούρτι πλήρες

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Χυμό από 1 λεμόνι

Μαϊντανός

Προαιρετικά: τσίλι σε σκόνη και 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις στεγνώνουμε και τις βάζουμε στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 220°C μέχρι να γίνουν πολύ τρυφερές και να καεί τελείως η φλούδα τους.

Ύστερα τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν και μετά αφαιρούμε προσεκτικά τη φλούδα και μαζεύουμε τη σάρκα σε ένα μπολ. Αφήνουμε τη σάρκα να στραγγίξει για περίπου δέκα λεπτά

Στη συνέχεια πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το σκόρδο περασμένο από την πρέσα σκόρδου, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το αλάτι και τέλος το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά και μετά βάζουμε τη μελιτζανοσαλάτα σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και εάν σας αρέσει η πικάντικη γεύση, μπορείτε επίσης να προσθέσετε σκόνη τσίλι.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.