Μια πραγματικά ευέλικτη συνταγή, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορεκτικό, ως χορτοφαγικό κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό για κρέατα και τυριά. Ιδανική για όταν έχει μείνει κολοκύθα στο ψυγείο.
Υλικά
300 γρ κολοκύθα
50 γρ παρμεζάνα
120 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
90 γρ γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Δενδρολίβανο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε τους κύβους κολοκύθας με λάδι, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο και τους βάζουμε τ σε ένα τηγάνι.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την παρμεζάνα και μια πρέζα αλάτι. Ύστερα προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, συμπιέζοντας και θρυμματίζοντας το μείγμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή λάδι. Προσθέτουμε το μείγμα πάνω από την κολοκύθα και ψήνουμε στον φούρνο για 15/20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Καλή όρεξη
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.