AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αλμυρό crumble κολοκύθας


JTeam

23 Νοεμβρίου 2022

Αλμυρό crumble κολοκύθας
unsplash
Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή όσο και νόστιμη, ένα αλμυρό crumble κολοκύθας για όλες τις ώρες της ημέρα.

Μια πραγματικά ευέλικτη συνταγή, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορεκτικό, ως χορτοφαγικό κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό για κρέατα και τυριά. Ιδανική για όταν έχει μείνει κολοκύθα στο ψυγείο.

Υλικά

300 γρ κολοκύθα

50 γρ παρμεζάνα

120 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως

90 γρ γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Δενδρολίβανο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε τους κύβους κολοκύθας με λάδι, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο και τους βάζουμε τ σε ένα τηγάνι.

Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την παρμεζάνα και μια πρέζα αλάτι. Ύστερα προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, συμπιέζοντας και θρυμματίζοντας το μείγμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή λάδι. Προσθέτουμε το μείγμα πάνω από την κολοκύθα και ψήνουμε στον φούρνο για 15/20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Καλή όρεξη