COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σπανακόπιτα στο λεπτό χωρίς φύλλο


JTeam

5 Δεκεμβρίου 2022

Σπανακόπιτα στο λεπτό χωρίς φύλλο
https://simplybeautifuleating.com
Δεν θα πιστεύετε πόσο υπέροχα μυρίζει αυτό το πιάτο τη στιγμή που θα βγάλετε ένα κομμάτι από το ταψί. Και αν η μυρωδιά δεν είναι αρκετή, η γεύση είναι λαχταριστή.

Μια από τις αγαπημένες μας πίτες είναι η σπανακόπιτα. Λατρεύουμε τη γεύση του σπανακιού σε συνδυασμό με τη φέτα.

Έχουμε φτιάξει στο παρελθόν την κλασσική σπανακόπιτα χρησιμοποιώντας φύλλα ζύμης, αλλά θέλαμε πολύ να δημιουργήσουμε μια συνταγή που να έχει τις ίδιες γεύσεις χωρίς το φύλλο. Θέλαμε επίσης κάτι που θα μπορούσαμε να ψήσουμε και να σερβίρουμε ανά πάσα στιγμή. Τότε μας ήρθε η ιδέα μιας σπανακόπιτας χωρίς φύλλο.

Ας φτιάξουμε μαζί αυτή την εύκολη και λαχταριστή σπανακόπιτα και απολαύστε την όλες τις ώρες. Είναι τέλεια.

Υλικά

400 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο

200 γραμμάρια γιαούρτι

300 γραμμάρια φέτα

1 κρεμμύδι

2 φλιτζάνια αλεύρι

2 αυγά

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά σε ένα τηγάνι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. ‘Υστέρα προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να φύγουν όλα τα υγρά. Το βγάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το σπανάκι με το κρεμμύδι μαζί με 1 φλιτζάνι νερό, έτσι ώστε να έχουμε ένα σχετικά αραιό χυλό.

Ρίχνουμε τον χυλό σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της σπανακόπιτας.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.