COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα 4 βήματα για να μαγειρέψετε την πιο ζουμερή μπριζόλα


JTeam

6 Δεκεμβρίου 2022

Τα 4 βήματα για να μαγειρέψετε την πιο ζουμερή μπριζόλα
unsplash
Οι μπριζόλες αν μαγειρευτούν σωστά, αποκτούν μια τέλεια κρούστα, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν ζουμερές και απολαυστικές εσωτερικά.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να ψήνετε την τέλεια μπριζόλα; Αφιερώστε χρόνο για να ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα και θα ανταμειφθείτε με τις πιο ζουμερές μπριζόλες που έχετε φάει ποτέ.

Βήμα 1. Στεγνώστε τη μπριζόλα με χαρτί κουζίνας

Το σκεπτικό εδώ είναι ξεκάθαρο: Όσο περισσότερη υγρασία υπάρχει στην επιφάνεια της μπριζόλας, τόσο πιο δύσκολο είναι να τη μαγειρέψετε καλά. Φροντίστε λοιπόν η επιφάνεια της μπριζόλας να είναι όσο το δυνατόν πιο απαλλαγμένη από την υπερβολική υγρασία. Σκουπίστε την, συμπεριλαμβανομένων των πλευρών, με χαρτοπετσέτα λίγο πριν την αλατοπιπερώσετε.

Βήμα 2. Αλατίστε τη μπριζόλα άφθονα σε ολόκληρη την επιφάνεια

Μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού και πιπεριού είναι το κλειδί για να καρυκεύσετε σωστά μια μπριζόλα. Χρησιμοποιήστε αλάτι kosher (και όχι επιτραπέζιο αλάτι) όταν καρυκεύετε το κρέας. Οι μεγαλύτεροι κόκκοι διανέμονται πιο εύκολα και προσκολλώνται καλά στην επιφάνεια του κρέατος. Ολοκληρώστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τέλος, φροντίστε να μοιράσετε το αλάτι σε όλες την επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένων των πλαϊνών.

Βήμα 3. Ζεστάνετε τις μπριζόλες σας σε φούρνο 150 βαθμούς

Ξεκινήστε μαγειρεύοντας τη μπριζόλα στον φούρνο. Στη συνέχει μεταφέρετε την μπριζόλα σε ένα ζεστό τηγάνι. Η χαμηλή φωτιά του φούρνου εξασφαλίζει ότι οι μπριζόλες μαγειρεύονται απαλά και ομοιόμορφα και δημιουργεί επίσης μια ωραία κρούστα, χάρη στην ξηρή θερμότητα του φούρνο, έτσι δεν θα χρειαστεί να κρατήσετε τις μπριζόλες σας στο τηγάνι για πολλή ώρα, κινδυνεύοντας να ψηθούν υπερβολικά.

Συμβουλή 4. Μαγειρέψτε τη μπριζόλα από όλες τις πλευρές

Όταν βάλετε τη μπριζόλα στο τηγάνι μαγειρέψτε την από όλες τις πλευρές για περίπου ένα λεπτό η καθεμία. Το αποτέλεσμα είναι μια τέλεια ψημένη μπριζόλα με μια τραγανή και γευστική κρούστα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.