Θα φτιάξουμε τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, ίσως και τη βασιλόπιτά μας. Τα Χριστούγεννα όμως δεν είναι ολοκληρωμένα αν δεν έχουμε τη συνταγή του πιο γνωστού εορταστικού ροφήματος.
Το glühwein μάς έρχεται από τη Γερμανία και σου δίνουμε την αυθεντική συνταγή για να το φτιάξεις στο σπίτι σου. Ho ho ho cheers!
Υλικά:
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1μιση φλιτζάνι ζάχαρη
2 στικ κανέλας
8 σπόρους μπαχάρι με μούρα
1 αστέρι γλυκάνισο
2 πορτοκάλια κομμένα στη μέση
10 γαρίφαλα (μπαχαρικό)
8 μούρα
1 λεμόνι κομμένο στη μέση
1μιση μπουκάλι Cabernet Chauvignon
στικ κανέλας για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το νερό με τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τα στικ κανέλας, τα μπαχάρια και το γλυκάνισο σε ένα κατσαρολάκι, σε υψηλή φωτιά. Όταν βράσει, κατέβασε τη θερμοκρασία και άστο να σιγοβράσει.
Στύψε το πορτοκάλια στο μίγμα και βάλε μέσα τα γαρίφαλα. Μετά τα μούρα, τον χυμό λεμονιού και μετά ολόκληρα τα λεμόνια μέσα στο κατσαρολάκι. Πρόσθεσε το Cabernet και άσε το να σιγοβράσει. Μοίρασε το μίγμα σε γυάλινα ποτηράκια και σέρβιρε με στικ κανέλας και φλούδα πορτοκαλιού.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.