COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ρώσικη σαλάτα: Η πιο γρήγορη συνταγή για ένα κλασικό και διαχρονικό πιάτο


JTeam

25 Δεκεμβρίου 2022

Ρώσικη σαλάτα: Η πιο γρήγορη συνταγή για ένα κλασικό και διαχρονικό πιάτο
www.basilicosecco.com
Η ρωσική σαλάτα είναι αγαπημένη στα οικογενειακά γεύματα και κανείς δεν αντιστέκεται.

Tι θα λέγατε να δούμε μαζί τη συνταγή για μια γρήγορη και εύκολη ρώσικη σαλάτα που θα λερώσει μόνο μια κατσαρόλα; Η σημερινή ρώσικη σαλάτα μου μπορεί να είναι το επιπλέον ορεκτικό της τελευταίας στιγμής ή συνοδευτικό για τα γιορτινά τραπέζια. Ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά και μετά από μια-δυο ώρες στο ψυγείο είναι έτοιμη να την απολαύσετε!

Η ρώσικη σαλάτα διανθίζει το τραπέζι με την πλούσια γεύση της και είναι ένα υπέροχο κλασικό ορεκτικό, ειδικά στα μενού των γιορτών. Υπάρχουν τόσες πολλές παραλλαγές και μπορούμε να πούμε ότι σχεδόν κάθε οικογένεια έχει τη δική της εκδοχή.

Στη δική μας συνταγή υπάρχουν αρακάς (φρέσκος ​​ή κατεψυγμένος), καρότα και πατάτες, απαραίτητα συστατικά αυτού του παραδοσιακού πιάτου, καθώς και μαγιονέζα φυσικά . Έπειτα προσθέσαμε αγγουράκια τουρσί για έξτρα γεύση.

Αν την ετοιμάσετε για το μεσημεριανό γεύμα των Χριστουγέννων, δύσκολα θα περισσέψει... αλλά αν συμβεί, μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για μερικές μέρες, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη.

Παραλλαγές

Τα πρόσθετα συστατικά μπορεί να είναι πολλά: από τα κλασικά βραστά αυγά μέχρι τον τόνο σε κονσέρβα και τα λαχανικά τουρσί. Το κουνουπίδι ή τα βρασμένα πράσινα φασόλια είναι επίσης τέλεια. Η συμβουλή μας είναι μόνο να μην χρησιμοποιείτε υλικά που απελευθερώνουν πολύ νερό, γιατί αλλάζουν το χρώμα του πιάτου.

Είστε έτοιμοι να φτιάξουμε μαζί αυτή τη λαχταριστή και πολύ γρήγορη ρώσικη σαλάτα ; Ας ξεκινήσουμε αμέσως.

Jenny.Gr
www.nonsprecare.it

Υλικά

500 γρ. πατάτες σε κύβους

250 γρ. καρότα σε κύβους

250 γρ. αρακάς φρέσκος ​​ή κατεψυγμένος

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 κ. γλυκού ξύδι

5 αγγουράκια τουρσί

250 γρ. μαγιονέζα

Μαϊντανός για να διακοσμήσετε

Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε κύβους και κρατάμε και τον αρακά όπως είναι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και μετά προσθέτουμε τον αρακά. Μετράμε 4 λεπτά και προσθέτουμε τις πατάτες.

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό μετράμε 2 λεπτά και προσθέτουμε τα καρότα. Αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 5-6 λεπτά. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα αγγουράκια τουρσί και, όταν κρυώσουν τα λαχανικά, τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε επίσης το ελαιόλαδο, το ξύδι και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη ρώσικη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια-δυο ώρες.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.