Ετοιμάζουμε σπιτική vegan ρικότα και το αποτέλεσμα είναι ένα φρέσκο, κρεμώδες και απίστευτα ελαφρύ τυρί.
Υλικά
200 γρ αμύγδαλα
Τον χυμό από 1 λεμόνι
1 λίτρο νερό
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα από το προηγούμενο βράδυ, πρέπει να μείνουν για 6-8 ώρες. Την επόμενη ημέρα ζεσταίνουμε 500 ml νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Μετά από λίγα λεπτά ρίχνουμε άλλα 500 ml νερό και αφήνουμε τη φωτιά μέχρι σχεδόν να βράσει το νερό και μετά τη σβήνουμε. Ύστερα προσθέστε τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
Βάζουμε το μείγμα που έχουμε σε ένα σουρωτήρι στρωμένο με μια πετσέτα και το αφήνουμε για μια-δυο ώρες, το αρωματίζουμε κατά βούληση και μετά μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα και το αφήνουμε για λίγες ώρες ακόμα μέχρι να αποκτήσει την τυπική σύσταση της ρικότα. Διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 5 μέρες.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.