Η μαρινάδα με τα υπέροχα μυρωδικά και το κόκκινο κρασί κάνει την διαφορά. Τα λαχανικά μαρινάρονται και «μαζεύουν» όλα εκείνα τα αρώματα που χρειάζονται για να γίνουν πεντανόστιμα.
Υλικά
500 γρ. καθαρισμένα λαχανικά εποχής (κουνουπίδι, μπρόκολο)
350 γρ γλυκοπατάτες
150 ml γάλα
1 αντίδι
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
100 ml κόκκινο κρασί
100 ml κόκκινο γλυκό κρασί
50 γρ βούτυρο
Θυμάρι
Μισό κρεμμύδι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κεφάλι του αντιδιίου σε 4 μακριές φέτες και χωρίζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μπουκίτσες, όχι πολύ μικρές. Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε με 40 ml λάδι, 40 ml ξύδι και μια πρέζα αλάτι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 40 λεπτά.
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το γάλα και τις μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, με μια πρέζα αλάτι. Τέλος ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι και τις κάνουμε πουρέ. Αν θέλετε πιο απαλή σύσταση, ανακατέψτε τις με ένα μίξερ, προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας λάδι για γεύση.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τα δυο κρασιά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 2 κλωναράκια θυμάρι και 2 κόκκους μαύρου πιπεριού. Προσθέστε αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα να μειωθεί στο μισό. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βγάζουμε τα λαχανικά από τον φούρνο και σερβίρουμε με τον πουρέ γλυκοπατάτας και τη σάλτσα κόκκινου κρασιού.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.