COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Οι πιο τραγανές τυροκροκέτες με ρικότα


JTeam

10 Μαρτίου 2023

Οι πιο τραγανές τυροκροκέτες με ρικότα
www.chiarapassion.com
Οι πιο τραγανές και τυρένιες τυροκροκέτες με ρικότα που έχετε δοκιμάσει.

Οι τυροκροκέτες με ρικότα είναι ένα νόστιμο πιάτο που φτιάχνεται με μερικά απλά υλικά: τυρί ρικότα, τυρί παρμεζάνα, αυγά, αρωματικά βότανα και τριμμένη φρυγανιά για να αναμειχθούν τα πάντα. Φανταστείτε μικρές μπουκιές, τραγανές από έξω, που μόλις τις δαγκώσουμε σκάει από μέσα τους το λιωμένο τυρί και κάνει βουτιά στο στόμα μας.

Ακριβώς όπως οι πατατοκεφτέδες , είναι εξαιρετικές ζεστές, συνοδευόμενες ίσως από σάλτσες της επιλογής σας.

Υλικά

300 γρ φρέσκια ρικότα στραγγισμένη

1 αυγό

4 - 5 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Δυόσμος ψιλοκομμένος, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανός (ή απλά μαϊντανός)

Μερικές κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά για τη ζύμη και το πανάρισμα

Αλάτι

Jenny.Gr
www.chiarapassion.com

Εκτέλεση

Πρώτα από όλα, στραγγίζουμε τη ρικότα με ένα βαμβακερό πανί, ώστε να στεγνώσει. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αυγό, την παρμεζάνα, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και μια πρέζα αλάτι. Τέλος ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά 1 – 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά, μέχρι να γίνει η ζύμη απαλή. Προσέξτε να μην είναι πολύ συμπαγής.

Τέλος, με ένα κουτάλι, παίρνουμε μισή κουταλιά ζύμη, την πλάθουμε με τα χέρια μας ώστε να δώσουμε το σχήμα μια μικρής μπάλας και στη συνέχεια την περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά. Ύστερα τοποθετούμε τις κροκέτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε σε στον φούρνο στους 180 βαθμούς στο μέτριο προς ψηλό μέρος για 20 – 25 λεπτά, ανακινώντας κατά διαστήματα το ταψί έτσι ώστε πηγαίνει το λάδι παντού. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

Εάν θέλετε να τηγανίσετε τις κροκέτες τότε τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο σπορέλαιο που βράζει. Προτείνουμε να βάζετε μερικά κομμάτια τη φορά για περίπου 2 λεπτά, προσέχοντας πάντα να τα γυρίζετε. Στη συνέχεια όταν ροδίσουν τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.