Τα σημερινά πιτσάκια είναι το ορεκτικό που σας σώζει τη ζωή σε κάθε περίσταση, γιατί δεν χρειάζονται προζύμι. Στην πραγματικότητα, αντί για μαγιά μπύρας χρησιμοποιήσαμε μαγιά στιγμής, και μετά χωρίς να ανάψουμε τον φούρνο μπορούμε να τα ετοιμάσουμε απευθείας στο τηγάνι. Είναι πραγματικά πεντανόστιμα. Ας δούμε τη συνταγή.
200 γρ. αλεύρι
15 γρ. ελαιόλαδο
6 γρ. μαγιά στιγμής για αλμυρές πίτες
4 γρ. αλάτι
Για τη γέμιση
200 γρ. πελτέ ντομάτας
150 γρ. μοτσαρέλα για πίτσα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
βασιλικός
Ρίγανη
Φιλέτα γαύρου σε λάδι
Ελιές και μανιτάρια σε λάδι
Καταρχάς ανακατεύουμε το αλεύρι με 120 γρ νερό, το λάδι, τη μαγιά και το αλάτι για να έχουμε μια λεία ζύμη. Σχηματίζουμε μια μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά το πολύ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας μαζί με το λάδι, αλάτι και ρίγανη. Ύστερα κόβουμε τη μοτσαρέλα σε πολύ λεπτές φέτες. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 4-5 mm και κόβουμε μικρούς δίσκους. Τους βάζουμε σε ένα μεγάλο πολύ καυτό αντικολλητικό τηγάνι, και από πάνω προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα ντομάτας και ένα κομάτι μοτσαρέλα.
Μαγειρεύουμε τα πιτσάκια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τέλος συμπληρώνουμε με ελιές, μανιτάρια, ένα κομμάτι φιλέτο γαύρου, βασιλικό... Πρέπει να καταναλωθούν αμέσως.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.