COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ακαταμάχητα αλμυρά κρουασάν χωρίς βούτυρο


JTeam

29 Μαρτίου 2023

Ακαταμάχητα αλμυρά κρουασάν χωρίς βούτυρο
unsplash
Με τα αλμυρά κρουασάν μπορείτε να ετοιμάσετε νόστιμα σάντουιτς και να τα γεμίσετε με πολύ γρήγορο και απλό τρόπο.

Αυτά τα ακαταμάχητα αλμυρά κρουασάν φτιάχνονται με ζύμη που δεν χρειάζεται διογκωτικό. Επιπλέον, είναι πιο ελαφριά γιατί δεν έχουν βούτυρο.

Μπορούν να γεμιστούν με χίλιους διαφορετικούς τρόπους με αλλαντικά, τυριά ή λαχανικά. Η συνταγή είναι γρήγορη, εύκολη και προσιτή ακόμα και σε όσους είναι αρχάριοι στην κουζίνα.

Θα γεμίσουμε ένα μέρος της ζύμης πριν την ψήσουμε, ενώ θα αφήσουμε μερικά κρουασάν άδεια για να τα φάμε σκέτα ή να τα γεμίσουμε μόλις κρυώσουν. Ας δούμε μαζί τη διαδικασία.

Υλικά

300 γρ. γιαούρτι

200 γρ. τυρί που απλώνεται

60 γρ. ηλιέλαιο

½ κουτ ψιλό αλάτι

15 γρ. μαγιά για αλμυρές πίτες

600 γρ. αλεύρι

1 αυγό, ο κρόκος

Γάλα για να βουρτσίσετε τα κρουασάν

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά: γιαούρτι, τυρί, σπορέλαιο, αλάτι και μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Μεταφέρουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να προσθέσουμε όλο το αλεύρι και η ζύμη να γίνει ομοιογενής και ελαστική.

Τώρα χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο. Με έναν τροχό κόβουμε τη ζύμη σε πολλά τρίγωνα.

Τώρα μπορούμε να γεμίσουμε τα αλμυρά κρουασάν μας (π.χ. με τυρί, ντομάτες, μανιτάρια): Απλά τοποθετούμε λίγη γέμιση στο φαρδύ μέρος του τριγώνου, μακριά από τις άκρες. Αλείφουμε ε τις άκρες των τριγώνων με γάλα. Και στη συνέχεια αρχίζουμε να σχηματίζουμε τα κρουασάν. Ξεκινώντας από τη βάση κάθε τριγώνου, αρχίζουμε να τυλίγουμε μέχρι να τελειώσουμε με την άκρη. Το γάλα που χρησιμοποιήσαμε θα κρατήσει το σχήμα κολλημένο.

Παίρνουμε την άλλη μισή ζύμη και ανοίγουμε άλλο ένα παραλληλόγραμμο φύλλο με τον πλάστη, κόβουμε τα τρίγωνα και αυτή τη φορά τα αφήνουμε άδεια. Στη συνέχεια αλείφουμε με γάλα και τυλίγουμε σε ρολό για να σχηματίσουμε τα κρουασάν.

Τώρα αλείφουμε την επιφάνεια των κρουασάν με τον κρόκο του αυγού και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά. Τα αλμυρά κρουασάν μας είναι έτοιμα.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.