COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σπιτικό burrito με μοσχαρίσιο κιμά και φασόλια


JTeam

27 Απριλίου 2023

Σπιτικό burrito με μοσχαρίσιο κιμά και φασόλια
unsplash
Μια πεντανόστιμη συνταγή για όταν γυρνάτε πεινασμένοι από τη δουλειά, για το ταπεράκι του γραφείου και για εκείνο το Σαββατόβραδο που θα έχετε καλεσμένους, αλλά δεν θέλετε να περάσετε όλη την ημέρα στην κουζίνα.

Το burrito είναι μια από τις πιο διάσημες μεξικανικές συνταγές, είναι ένα από τα κύρια πιάτα στα μενού των εστιατορίων Tex-Mex και το βλέπουμε πάντα σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Τι ακριβώς είναι όμως το burrito; Είναι μια γεμιστή τορτίγια, που φτιάχνεται συχνά με καλαμπόκι, η οποία μπορεί να περιέχει κρέας, όσπρια, τυρί και λαχανικά. Σήμερα θα ετοιμάσουμε burrito με κρέας και φασόλια. Τέλος μπορείτε να συνοδέψετε το burrito με γκουακαμόλε ή μια πικάντικη σάλτσα. Θέλετε να δοκιμάσετε αυτή τη μεξικάνικη συνταγή;

Υλικά

4 τορτίγιες

400 γρ μοσχαρίσιος κιμάς

1 κρεμμύδι

1 κόκκινη πιπεριά

2 γαρύφαλλα

2 σκελίδες σκόρδου

250 γρ. μαύρα φασόλια

350 γρ. πουρές ντομάτας

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά με λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και τον αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να αλλάξει χρώμα. Τέλος τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τον αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα που ψήσαμε το κρέας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις καθαρισμένες και ολόκληρες σκελίδες σκόρδο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια, λίγο νερό και μαγειρεύουμε με το καπάκι για περίπου 15 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τα φασόλια και τον πουρέ ντομάτας, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε.

Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε τις τορτίγιες σε ένα τηγάνι, γυρνώντας να ζεσταθούν και από τις δύο πλευρές.

Σχηματίζουμε τα μπουρίτο. Μεταφέρουμε περίπου δύο κουταλιές της σούπας κρέας στο κέντρο της τορτίγιας, διπλώνουμε τις δύο πλευρικές άκρες προς το κέντρο και τυλίγουμε τον πάτο της τορτίγιας προς τα πάνω, μέχρι να έχουμε ένα τελείως κλειστό ρολό. Κόβουμε στη μέση την τορτίγια και σερβίρουμε με γκουακαμόλε ή πικάντικη σάλτσα.

Συμβουλή

Ως γέμιση μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τσίλι ή να αντικαταστήσουμε τον κιμά με λευκό κρέας κομμένο σε κύβους. Για παράδειγμα, το μπουρίτο κοτόπουλου είναι εξίσου υπέροχο και μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο λιωμένο τυρί ή γκουακαμόλε.

Εναλλακτικά, μπορούμε να ετοιμάσουμε και ένα χορτοφαγικό burrito και να χρησιμοποιούμε μόνο λαχανικά και όσπρια. Το πιάτο γίνεται τέλειο ακόμα και για όσους δεν τους αρέσει ή δεν καταναλώνουν κρέας.

Το μεξικάνικο burrito πρέπει να είναι φρεσκοφτιαγμένο και να σερβίρεται αμέσως, όταν η τορτίγια είναι ακόμα ζεστή και η γέμιση είναι κρεμώδης και ζεστή. Αν μας περισσέψει, μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο, για μια μέρα το πολύ και να το ζεστάνουμε πριν το φάμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.