Το ριζότο cacio e pepe είναι μια αντιγραφή, ενός από τα πιο αγαπημένα ρωμαϊκά πιάτα, τα ζυμαρικά cacio e pepe. Όμως αντί για τα κλασικά μακαρόνια χρησιμοποιήσαμε ρύζι και πεκορίνο. Γιατί όταν τα κλασικά φαγητά πειράζονται κάπως, γεννιούνται αριστουργήματα.
1 L ζωμό λαχανικών
320 γρ. ρύζι για ριζότο
1 κρεμμύδι
Ξηρό λευκό κρασί
Τριμμένο τυρί πεκορίνο
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το σοτάρουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε 1/2 ποτήρι κρασί. Προσθέτουμε σιγά σιγλα τον ζωμό, 1 κουτάλα τη φορά, και το μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια. (Κρατάμε 2 κουτάλες ζεστό ζωμό για την κρέμα) .
Ανακατεύουμε 200 γρ τριμμένο πεκορίνο με 2 κουτάλες ζεστό ζωμό. Τα χτυπάμε με το μίξερ για να πάρουμε μια κρέμα.
Στο τέλος του μαγειρέματος ανακατεύουμε το ριζότο με την κρέμα πεκορίνο, προσθέτοντας άλλη 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο πεκορίνο και λίγο λάδι. Σερβίρουμε το ριζότο με το την κρατημένη κρέμα πεκορίνο και αρκετό πιπέρι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.