COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζυμαρικά με την πιο νόστιμη σάλτσα μπολονέζ από φακές


JTeam

25 Μαΐου 2023

Ζυμαρικά με την πιο νόστιμη σάλτσα μπολονέζ από φακές
unsplash
Η χορτοφαγική μπολονέζ θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Αν αναζητάτε κάτι το ίδιο απολαυστικό με μια κλασική μακαρονάδα μπολονέζ, η χορτοφαγική της εκδοχή με βασικό συστατικό τις φακές θα σας ενθουσιάσει.

Η σάλτσα μπολονέζ από φακές δεν είναι μόνο υγιεινή, αλλά και πολύ εύκολη να τη φτιάξετε. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

300 γρ ζυμαρικά

4 μπαστουνάκια σέλινο, ψιλοκομμένα

1 καρότο, κομμένο σε κύβους

4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

2 κολοκυθάκια, τριμμένα

1 κονσέρβα ντομάτες

1 ποτήρι νερό

150 γρ αποξηραμένες κόκκινες φακές

2 κουταλιές της σούπας ξερό θυμάρι

Μαύρο πιπέρι για γεύση

Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνια και σοτάρουμε το σέλινο, το σκόρδο και το καρότο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και τις φακές και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Μόλις αρχίζει το φαγητό να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, τα προσθέτουμε στη σάλτσα μπολονέζ, ρίχνουμε λίγο θυμάρι και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση

Συμβουλές

Υπάρχουν διάφορα είδη φακών και μπορείτε να τις αγοράσετε σε κονσέρβα ή αποξηραμένες. Κάποιες πρέπει να μουλιάσουν, ενώ άλλες απλά να πλυθούν και να μαγειρευτούν. Ο χρόνος μαγειρέματος ποικίλλει, επομένως οι κονσερβοποιημένες φακές είναι μια καλή επιλογή για όσους δεν έχουν χρόνο. Οι αποξηραμένες και κονσερβοποιημένες φακές είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τη σπατάλη τροφίμων, καθώς έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.

Θα παρατηρήσετε ότι δεν υπάρχει πρόσθετο αλάτι σε αυτή τη συνταγή. Θα μπορούσατε να προσθέσετε ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών στη θέση του νερού για επιπλέον γεύση, αν και να είστε προσεκτικοί ότι αυτό θα αυξήσει σημαντικά την περιεκτικότητα σε αλάτι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.