COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σπαγγέτι αλά πουτανέσκα (alla puttanesca) με τόνο


JTeam

6 Ιουνίου 2023

Σπαγγέτι αλά πουτανέσκα (alla puttanesca) με τόνο
pexels
Φτιάξτε μια κλασική ιταλική μακαρονάδα σε λίγα λεπτά με μεσογειακή γεύση και άρωμα.

Τα ζυμαρικά αλά πουτανέσκα με τόνο είναι μια νόστιμη παραλλαγή της κλασικής σπαγγέτι alla puttanesca , του διάσημου πιάτου που γεννήθηκε στην Καμπανία και έγινε πολύ δημοφιλές σε όλη την Ιταλία και τον κόσμο.

Η πιο δημοφιλής συνταγή για σάλτσα puttanesca περιλαμβάνει, εκτός από ντομάτες και ελιές, γαύρο και κάπαρη, ενώ στη δική μας εκδοχή ο γαύρος έχει αντικατασταθεί από τόνο σε λάδι και δεν έχουμε χρησιμοποιήσει την κάπαρη, για να αποκτήσουμε μια ελαφρώς πιο ντελικάτη γεύση. Τα άλλα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ο χυμός ντομάτας, οι μαύρες ελιές, το κρεμμύδι και η πιπεριά τσίλι για μια πιο αλμυρή σάλτσα και τέλος λίγος μαϊντανός για τη διακόσμηση του πιάτου.

Η προετοιμασία είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που μπορούμε να ετοιμάσουμε αυτή τη συνταγή ακόμα και την τελευταία στιγμή λίγο πριν πάμε στο τραπέζι.

Αυτή η μακαρονάδα puttanesca με τόνο είναι τέλεια τόσο για ένα γρήγορο οικογενειακό γεύμα όσο και για ένα δείπνο με φίλους και σίγουρα θα κάνει όλους να φύγουν από το τραπέζι γεμάτοι και ικανοποιημένοι. Ελάτε να την ετοιμάσουμε μαζί.

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά

150 γρ. τόνο σε λάδι

½ κρεμμύδι

400 γρ. ντοματοχυμός

100 γρ . μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

Μισή πιπεριά τσίλι

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Μαϊντανός

Εκτέλεση

Αρχικά ρίχνουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, σοτάρουμε το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγη πιπεριά τσίλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον καλά στραγγισμένο τόνο και τον σοτάρουμε για λίγα μόνο λεπτά.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τις μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και ανακατεύουμε.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε το τηγάνι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε και, για να δώσουμε μια πινελιά χρώματος, διακοσμούμε το πιάτο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.