COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υπέροχο ριζότο με γάλα καρύδας, πικάντικες γαρίδες και τηγανητή μέντα


JTeam

8 Ιουνίου 2023

Υπέροχο ριζότο με γάλα καρύδας, πικάντικες γαρίδες και τηγανητή μέντα
www.contemporaneofood.com
Η διαφορετική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις.

Ετοιμάζουμε ένα πραγματικά κρεμώδες ριζότο, που γίνεται ακόμα πιο νόστιμο προσθέτοντας λίγο επιπλέον γάλα καρύδας λίγο πριν το σερβίρισμα και συνδυάζοντάς το με φρέσκες γαρίδες σοταρισμένες σε τηγάνι με λίγο λάδι και μπόλικο τσίλι σε σκόνη, πάνω σε φύλλα μέντας που βασικά τηγανίζονται και γίνονται σούπερ νόστιμα.

Κατά τη γνώμη μας, ο συνδυασμός των γεύσεων είναι πραγματικά εξαιρετικός. Το ρύζι είναι κρεμώδες, οι γαρίδες δίνουν συνοχή και μια θαλασσινή και πικάντικη γεύση και η μέντα, καταφέρνει να δώσει αυτή την αδιαμφισβήτητη αρωματική και φρέσκια νότα.

Θα μπορούσε το ριζότο με γάλα καρύδας, πικάντικες γαρίδες και τηγανητό δυόσμο να είναι το επόμενο πιάτο σας;

Jenny.Gr
www.contemporaneofood.com

Υλικά

600 ml γάλα καρύδας

320 γρ ρύζι για ριζότο

12 γαρίδες

Φρέσκια μέντα

Τσίλι σε σκόνη για γεύση

Ελαιόλαδο για γεύση

Αλάτι

1 κ.σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Αρχικά, λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ύστερα ρίχνουμε 30 ml ζεστό νερό και αμέσως μετά 300 ml γάλα καρύδας. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο υγρό: προσθέσαμε το μισό από το υπόλοιπο γάλα καρύδας και ένα λίγο ζεστό νερό.

Στο μεταξύ ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι και την πιπεριά τσίλι. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για πολύ λίγα λεπτά στο τηγάνι προσθέτοντας αμέσως μπόλικα φύλλα μέντας.

Μόλις είναι έτοιμο το ριζότο, που πρέπει να είναι αρκετά κρεμώδες, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και το σερβίρουμε, ρίχνοντας λίγο γάλα καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου στο κέντρο. Τέλος τοποθετούμε τις φρεσκοσοταρισμένες γαρίδες με τα τηγανητά φύλλα μέντας και μερικές σταγόνες μαγειρικό υγρό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.