COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμο ρύζι με καλοκαιρινά λαχανικά, σάλτσα ντομάτας και κρέμα από ρικότα


JTeam

26 Ιουλίου 2023

Πεντανόστιμο ρύζι με καλοκαιρινά λαχανικά, σάλτσα ντομάτας και κρέμα από ρικότα
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri
Ένα ελαφρύ πιάτο, δροσερό και πολύ πολύ καλοκαιρινό.

Το ρύζι με καλοκαιρινά λαχανικά, σάλτσα ντομάτας και κρέμα ρικότα είναι μια συνταγή διαφορετική, εξαιτίας των υλικών που εμπλουτίζουν το πιάτο. Ο συνδυασμός του ρυζιού με τα κολοκυθάκια, τα φασολάκια και τη ρικότα θα σας ξετρελάνει. Και εάν δεν σας πείσαμε ακόμα…τότε μια δοκιμή θα σας πείσει σίγουρα.

Υλικά

320 γρ. καστανό ρύζι

250 γρ. κολοκυθάκια

200 γρ ντοματίνια

200 γρ φασολάκια

100 γρ. κόκκινες πιπεριές

100 γρ. ρικότα

70 γρ. ψίχα από αμύγδαλα

35 γρ. γάλα

20 γρ τριμμένο τυρί πεκορίνο

Βασιλικός

Σκόρδο

Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν περίπου 2 λίτρα νερό, προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρέψτε το για περίπου 20 λεπτά. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Στραγγίζουμε το ρύζι και το κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό.

Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα βράζουμε για 7-8 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε 2-3 μέρη. Κόβουμε τα κολοκυθάκια t και τις πιπεριές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές για 5 λεπτά, αλατοπιπερώνοντας. Σβήνουμε και προσθέτουμε τα φασολάκια.

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ντοματίνια με τα αμύγδαλα και 1/2 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένο. Ύστερα προσθέστε 20 γραμμάρια λάδι, μερικά φύλλα βασιλικού, το τριμμένο πεκορίνο, λίγο πιπέρι και μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε ξανά για να πάρουμε μια σάλτσα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τη ρικότα με το γάλα με ένα σύρμα.

Τέλος ανακατεύομε το ρύζι μαζί με τα λαχανικά και τη σάλτσα ντομάτας, προσθετουμε την κρέμα ρικότα και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.