COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Καλοκαιρινά ταρτάκια με ρικότα και λαχανικά χωρίς μαγείρεμα


JTeam

1 Αυγούστου 2023

Καλοκαιρινά ταρτάκια με ρικότα και λαχανικά χωρίς μαγείρεμα
www.lalunasulcucchiaio.it
Αυτά τα ταρτάκια με ρικότα και λαχανικά είναι το ιδανικό πιάτο ειδικά τώρα που κάνει ζέστη και δεν θέλουμε με τίποτα να ανάψουμε τον φούρνο της κουζίνας.

Με μόνο λίγα συστατικά, όπως αποξηραμένα φρούτα, νιφάδες βρώμης και νόστιμες αποξηραμένες ντομάτες, φτιάχνουμε αυτά τα υπέροχα ταρτάκια χωρίς ψήσιμο που, με την απλότητά τους, ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα.

Υλικά

100 γρ. λιαστές ντομάτες

100 γρ νιφάδες βρώμης

100 γρ. ανάμεικτοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, φιστίκια Αιγίνης)

300 γρ. ρικότα

50 γρ ντοματίνια

100 γρ. κολοκυθάκια

100 γρ. πιπεριά

1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι

150 γρ. σαλάμι σε λεπτές φέτες

Jenny.Gr
www.lalunasulcucchiaio.it

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ μαλακώνουμε τις λιαστές ντομάτες σε βραστό νερό και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.

Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε τις νιφάδες βρώμης και τους ξηρούς καρπούς. Στη συνέχεια προσθέτομε τις λιαστές ντομάτες που έχουμε στραγγίξει καλά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος 4 φορμάκια για ταρτάκια (διαμέτρου 10/12 εκ.) και μοιράζουμε το μείγμα. Πατάμε το μίγμα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού δημιουργώντας μια στρώση περίπου 1 εκατοστού. Τοποθετούμε τις φόρμες στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια, την πιπεριά, το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και τα ντοματίνια. Ύστερα παίρνουμε τις φέτες από το σαλάμι τις τυλίγουμε για να σχηματιστεί ένα μικρό ρολό. Βάζουμε τη ρικότα σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε τα ταρτάκια από το ψυγείο και τα γεμίζουμε πρώτα με τη ρικότα και ύστερα με τα λαχανικά κομμένα σε κύβους, το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια και ολοκληρώνουμε με το σαλάμι.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.