COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστή τάρτα με μελιτζάνες, ντοματίνια και μπακαλιάρο


JTeam

16 Αυγούστου 2023

Λαχταριστή τάρτα με μελιτζάνες, ντοματίνια και μπακαλιάρο
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata,
Αλμυρή τάρτα με ντοματίνια, μπακαλιάρο και μελιτζάνες, για ένα πλούσιο ορεκτικό με μεσογειακές γεύσεις.

Η τάρτα με μελιτζάνες, ντοματίνια και μπακαλιάρο είναι μια καλοκαιρινή συνταγή για ένα δείπνο με φίλους. Οι μελιτζάνες πρώτα τηγανίζονται και μετά σοτάρονται με τα ντοματίνια και τον βασιλικό, και σε αυτήν τη συνταγή προσθέσαμε και αφαλατωμένο μπακαλιάρο.

Υλικά

500 γρ. μελιτζάνες

300 γρ. αφαλατωμένος μπακαλιάρος

300 γρ. ντοματίνια

250 γρ. αλεύρι

125 γρ. βούτυρο

Σκόρδο

Βασιλικός

Φυστικέλαιο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata

Εκτέλεση

Αρχικά ανακατεύουμε το αλεύρι με το κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε επίσης 5 γρ. αλάτι και 75 γρ. νερό και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή και απαλή ζύμη. Στη συνέχεια την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Πλένουμε, καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με μπόλικο καυτό φυστικέλαιο, λίγες τη φορά, για περίπου 2 λεπτά, στραγγίζοντάς τες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρώντας τα κόκαλα και το δέρμα και τον κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με μία σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι και μαγειρεύουμε για περίπου 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγα φύλλα βασιλικού και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε επίσης τον μπακαλιάρο και τις τηγανητές μελιτζάνες και μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 5-6 λεπτά.

Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και τη βάζουμε σε μια φόρμα για τάρτα. Προσθέτουμε από πάνω τις μελιτζάνες με τον μπακαλιάρο και τα ντοματίνια και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.