
Η σημερινή σαλάτα είναι μια πολύ απλή και πολύ νόστιμη συνταγή, που ετοιμάζεται γρήγορα, ειδικά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις προμαγειρεμένες φακές. Είναι εμπνευσμένη από τα αρώματα της κουζίνας της Μέσης Ανατολής, αλλά μπορείτε να αντικαταστήσετε τους σπόρους του κύμινου με ψιλοκομμένα βότανα, όπως θυμάρι, μαντζουράνα και ρίγανη.
Υλικά
50 γρ μαύρες φακές μπελούγκα
1 μεγάλο καρότο
1/2 κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους γλυκάνισου
1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Τον χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Καταρχάς βράζουμε τις φακές σε μπόλικο νερό για 20 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι 5 λεπτά από το τέλος. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουνε σε λεπτές ροδέλες. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το dressing ζεσταίνοντας τους σπόρους σε ένα ζεστό τηγάνι για λίγα λεπτά. Ύστερα τους μεταφέρουμε σπόρους σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, την πάπρικα και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε τα καρότα μαζί με το dressing
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Όσοι έχουν υψηλό EQ χρησιμοποιούν αυτή την απλή ερώτηση για να σκέφτονται καθαρότερα και να βρίσκουν νόημα στη δουλειά και τη ζωή
- Η Ντούα Λίπα με κατακόκκινο, διάφανο και αποκαλυπτικό φόρεμα γιορτάζει τα 30
- Η παγίδα του overthinking: 4 ψέματα που πιστεύουν συχνά όσοι υπεραναλύουν τα πάντα, σύμφωνα με την ψυχολογία