COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ψαροκροκέτες με σάλτσα από παντζάρι και γιαούρτι


JTeam

18 Σεπτεμβρίου 2023

Ψαροκροκέτες με σάλτσα από παντζάρι και γιαούρτι
https://inviaggioincucina.com
Οι πιο νόστιμοι ψαροκροκετες που έχετε δοκιμάσει.

Φτιάξτε αυτές τις ψαροκροκέτες με το πιο τραγανό πανάρισμα και θα τις λατρέψετε. Για να τις ετοιμάσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα και κατεψυγμένα φιλέτα ψαριού, στη δεύτερη περίπτωση φροντίστε να τα ξεπαγώσετε σιγά σιγά στο ψυγείο και πριν τα ψιλοκόψετε, στύψτε τα απαλά για να φύγει το περιττό νερό. Ας δούμε τη συνταγή.

Υλικά

420 γρ φιλέτα μπακαλιάρου ή άλλο λευκό ψάρι

200 γρ. πατάτες

Ένα κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

2 φιλέτα γαύρου

Μια κουταλιά κάπαρη

1 αυγό

Αλάτι και πιπέρι

Για το πανάρισμα

Κορν φλάουρ

Δύο κουταλιές της σούπας σουσάμι

Για το τηγάνισμα

Φυστικέλαιο

Για τη σάλτσα γιαουρτιού και παντζαριού

170 γρ. γιαούρτι

1 μικρό παντζάρι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Αλάτι για γεύση

Jenny.Gr
https://inviaggioincucina.com

Εκτέλεση

Προετοιμασία της σάλτσας με γιαούρτι και παντζάρι: Καθαρίζουμε και κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, δύο πρέζες αλάτι και την ξεφλουδισμένη και κομμένη στη μέση σκελίδα σκόρδο. Ανακατεύουμε τα υλικά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα.

Μόλις περάσει ο χρόνος ξεκούρασης, αφαιρούμε τα κομμάτια του σκόρδου και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσετε μια λεία σάλτσα. Φυλάμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι.

Για τις ψαροκροκέτες: Πλένουμε την πατάτα και, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα, τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και τη βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.

Καθαρίζουμε τη βρασμένη πατάτα και την πολτοποιούμε σε ένα μπολ όσο είναι ακόμα ζεστή και την αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να την σκεπάσουμε.

Κόβουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε κομμάτια και τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ μαζί με τα φιλέτα γαύρου, την κάπαρη και το κόκκινο κρεμμύδι. Μεταφέρουμε το μείγμα που έχουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας, ένα αυγό, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα πιάτο βάζουμε το κορν φλάουρ μαζί με το σουσάμι.

Σχηματίζουμε τις ψαροκροκέτες παίρνοντας και πλάθοντας το μείγμα στα χέρια μας ώστε να σχηματιστούν μπάλες διαμέτρου περίπου 4 εκατοστών, στη συνέχεια βουτάμε τις μπάλες στο κορν φλάουρ και τις τηγανίζουμε τις σε άφθονο καυτό φυστικέλαιο.

Όταν ροδίσουν, τις αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα καλυμμένη με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα σε ξεχωριστά μπολ για να τις βουτάμε κατά βούληση.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.