Βλέπετε στα ράφια του σούπερ μάρκετ τη σόγια και δεν ξέρετε πώς να τη μαγειρέψετε; Σήμερα σας προτείνουμε μπιφτέκια σόγιας, τα οποία είναι νοστιμότατα και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα κανονικά.
Τα μπιφτέκια από κιμά σόγιας είναι ελαφριά, εύκολα να γίνουν και πολύ χορταστικά. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
100 γραμμάρια λουπίνια
50 γραμμάρια αποξηραμένη σόγια
1 καρότo
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
50 γραμμάρια αλεύρι ρεβιθιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
2 φύλλα φασκόμηλο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Ανάβουμε το φούρνο στους 200°C. Μουλιάζουμε τη σόγια σε ένα μπολ με ζεστό νερό και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Καθαρίζουμε τα λουπίνια και τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό. Τα βάζουμε στο μίξερ με το καρότο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον κουρκουμά, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και το πιπέρι (δεν αλατίζω καθώς τα λούπινα είναι ήδη αλατισμένα).
Στη συνέχεια προσθέτουμε την καλά στυμμένη σόγια, το αλεύρι ρεβιθιού και αν θέλουμε μια κουταλιά λάδι (θα κάνει τα μπιφτέκια πιο μαλακά). Χτυπάμε τα πάντα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ετοιμάζουμε ένα ταψί καλύπτοντάς το με χαρτί ψησίματος, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μετά γυρίζουμε τα μπιφτέκια απαλά με μια σπάτουλα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.