Τα σπαγγέτι με ελιές και κάπαρη είναι ένα γρήγορο και γευστικό πιάτο που μπορεί να παρασκευαστεί σε μόλις 10 λεπτά και με απλά υλικά. Είναι ένα πιάτο ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο με φίλους ή για κάτι γρήγορο όταν δεν έχετε ιδέα τι να μαγειρέψετε.
Τα υλικά είναι απλά. Πάρτε λοιπόν καλές ελιές, μερικά νόστιμα ντοματίνια, κάπαρι και το πιάτο σας με θα γίνει πεντανόστιμο. Ας δούμε τη συνταγή.
350 γρ. σπαγγέτι
Μια χούφτα ώριμα ντοματίνια
Περίπου 4 κουταλιές της σούπας ελιές
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπεριά τσίλι για γεύση
Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Αρχικά, πλένουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Παίρνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με άφθονο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα μαγειρεύουμε με το καπάκι για περίπου 15 λεπτά.
Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα ντοματίνια, προσθέτουμε στο τηγάνι τις ελιές και την κάπαρη, μια πρέζα πιπεριά και μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Αφαιρούμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι ανακατεύοντάς τα σε δυνατή φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε άλλη μια κουτάλα βραστό νερό για να ανακατευτεί καλύτερα η σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.