COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Εύκολα σπανακοπιτάκια με ρικότα


JTeam

9 Νοεμβρίου 2023

Εύκολα σπανακοπιτάκια με ρικότα
www.lennesimoblogdicucina.com
Εδώ σας έχουμε μια εύκολη συνταγή για τρίγωνα σπανακοπιτάκια με ρικότα.

Από τα φαγητά για τα οποία φημιζόμαστε στην Ελλάδα είναι για τις πίτες. Ποιος δεν έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα και δεν έχει δοκιμάσει από τις παραδοσιακές πίτες. Σήμερα λοιπόν θα ετοιμάσουμε τα πιο νόστιμα σπανακοποτάκια με μια μικρή παραλλαγή, αντί για φέτα θα βάλουμε τυρί ρικότα. Δεν έχετε παρά να τα δοκιμάσετε.

Υλικά

350 γρ. σπανάκι

250 γρ φρέσκια ρικότα

1 κόκκινο κρεμμύδι

2 αυγά

8 φύλλα κρούστας

Ηλιέλαιο για βούρτσισμα

2 κουταλιές της σούπας λευκό και μαύρο σουσάμι

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lennesimoblogdicucina.com

Εκτέλεση

Πρώτα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες με λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, μετά προσθέτουμε το πλυμένο σπανάκι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε προσεκτικά και συνεζίουε το μαγείρεμα για άλλα δύο λεπτά, μετά κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ρικότα και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο σπανάκι και ανακατεύουμε καλά για να αναμειχθούν όλες οι γεύσεις.

Απλώνουμε ένα φύλλο ζύμης φύλλου στην επιφάνεια εργασίας. Με ένα πινέλο σιλικόνης αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι και μετά το διπλώνουμε στη μέση κάθετα και αφούαελίωουμε ξανά με λάδι βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγουμε προς τα πάνω σε τρίγωνο και στη συνέχεια το κλείνουμε.

Μόλις φτιάξουμε όλα τα σπανακοπιτάκια τα βάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στον φούρνο για 15/20 λεπτά σε ζεστό φούρνο στους 200° μέχρι να ροδίσει εντελώς.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.