COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κρέπες στον φούρνο με ρικότα και σπανάκι


JTeam

14 Νοεμβρίου 2023

Κρέπες στον φούρνο με ρικότα και σπανάκι
pexels
Αν αγαπάτε τις κρέπες αλλά, τότε σας έχουμε την ιδανική συνταγή.

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τις κρέπες στη γλυκιά εκδοχή, όμως γίνονται εξίσου νόστιμες και αλμυρές. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρεμώδες, μαλακό, τυρένιο πιάτο που θα ξετρελάνει τους πάντες.

Υλικά

4 αυγά

40 γρ. βούτυρο λειωμένο

250 γρ. αλεύρι

500ml γάλα

250 γρ. ρικότα

250 γρ. σπανάκι βρασμένο και στυμμένο

1 κ.γ τριμμένη παρμεζάνα

100 γρ. τυρί μοτσαρέλα σε κύβους

Μοσχοκάρυδο

500ml μπεσαμέλ έτοιμη

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι: θα πάρουμε ένα πολύ πυκνό κουρκούτι. Σε αυτό το σημείο συνεχίζουμε το ανακάτεμα και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα.

Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και περνάμε το κουρκούτι από μια σήτα για να αποφύγουμε τυχόν σβόλους. Για το μαγείρεμα ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βουτυρώνουμε ελαφρά τον πάτο και αφαιρούμε την περίσσεια με ένα φύλλο απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε το μείγμα λίγο λίγο. Αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό και μετά γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά για άλλο ένα λεπτό.

Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τη ρικότα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το ψημένο και στυμμένο σπανάκι, την παρμεζάνα, τη μοτσαρέλα, μια πρέζα αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις κρέπες.

Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε στον πάτο με λίγη μπεσαμέλ. Τώρα απλώνουμε τη μπεσαμέλ και στις κρέπες, μια κουταλιά γέμιση σε κάθε κρέπα και στη συνέχεια τις κλείνουμε τις κρέπες και τις τοποθετούμε στο ταψί. Στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα μπεσαμέλ να καλυφθούν όλες οι κρέπες και τελειώνουμε με τριμμένο τυρί. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 180-190°C για περίπου 30 λεπτά.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.