COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αλμυρό στρούντελ με μπρόκολο και λουκάνικο


JTeam

2 Δεκεμβρίου 2023

Αλμυρό στρούντελ με μπρόκολο και λουκάνικο
www.fattoincasadabenedetta.it
Η πιο γνωστή εκδοχή του στρούντελ έχει ως βάση τα μήλα. Αυτή η συνταγή όμως παρουσιάζει μια πιο αλμυρή παραλλαγή με μπρόκολο και λουκάνικο.

Η προετοιμασία αυτού του πιάτου είναι πολύ απλή και θα διαρκέσει λιγότερο από μία ώρα συμπεριλαμβανομένου του μαγειρέματος στον φούρνο.

Μπορούμε να σερβίρουμε το αλμυρό στρούντελ με λουκάνικο και μπρόκολο είτε ως ορεκτικό αν έχουμε καλεσμένους για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, είτε μπορούμε να το φέρουμε στο τραπέζι ως κυρίως πιάτο για ένα γρήγορο δείπνο. Εγγυημένη η καλύτερη εντύπωση και στις δύο περιπτώσεις.

Τι θα λέγατε να δούμε βήμα βήμα πώς να το ετοιμάσουμε;

Υλικά

1 ρολό σφολιάτας

400 γρ μπρόκολο

2 λουκάνικα

150 γρ. μοτσααρέλα κομμένη σε κύβους

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 κρόκο αυγού για να βουρτσίσουμε

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το μπρόκολο για περίπου 8 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λουκάνικα ψιλοκομμένα στο τηγάνι και τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά.

Στραγγίζουμε το μπρόκολο και το σοτάρουμε στο τηγάνι, σπάζοντας το καλά με μια κουτάλα και αφήνοντάς το να ψηθεί μέχρι να γίνει ωραίο και μαλακό. Στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε στο τηγάνι το τυρί κομμένο σε κύβους και το ανακατεύουμε. Ξετυλίγουμε τη σφολιάτα και τοποθετούμε τη γέμιση στο κέντρο, συμπιέζοντάς την λίγο. Χρησιμοποιώντας ένα χαρτί ψησίματος, κλείνουμε τις δύο άκρες της ζύμης γύρω από τη γέμιση. Σφραγίζουμε καλά τις άκρες και μετά αναποδογυρίζουμε το στρούντελ για να μείνει η πτυχή στον πάτο. Αλείφουμε την επιφάνεια με τον χτυπημένο κρόκο αυγού.

Τέλος τοποθετούμε το στρούντελ σε ένα ταψί με το χαρτί ψησίματος από κάτω και ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά. Και εδώ είναι έτοιμο το αλμυρό μας στρούντελ. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και μετά κόψτε σε φέτες και απολαύστε το.

Συμβουλές

  • Αυτό το αλμυρό στρούντελ είναι εξαιρετικά ευέλικτο και μπορούμε να το προσαρμόσουμε στα υλικά που έχουμε διαθέσιμα και στην εποχικότητά τους. Μια άλλη πραγματικά νόστιμη παραλλαγή, για παράδειγμα, είναι το αλμυρό στρούντελ με ζαμπόν και μανιτάρια, το οποίο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε.
  • Αν θέλουμε να κάνουμε το στρούντελ μας για χορτοφάγους, πρέπει απλώς να αφαιρέσουμε το λουκάνικο και να σοτάρουμε το μπρόκολο μόνο του μαζί με το σκόρδο ή κρεμμύδι αν προτιμάμε.
  • Μας περισσεύουν φέτες στρούντελ ; Φυλάξτε το στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο και καταναλώστε το μέσα σε μια μέρα, ζεσταίνοντάς το για λίγα λεπτά στον φούρνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.