COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μοσχαράκι ψητό με την πιο νόστιμη σάλτσα μουστάρδας


JTeam

12 Δεκεμβρίου 2023

Μοσχαράκι ψητό με την πιο νόστιμη σάλτσα μουστάρδας
www.soniaperonaci.it
Ζουμερό και λαχταριστό μοσχαράκι για ένα τέλειο γεύμα.

Οι καιροί έχουν αλλάξει, συχνά το να μπορείς να οργανώσεις ένα μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο με όλα τα μέλη μιας οικογένειας είναι σχεδόν αδύνατο... ωστόσο η γοητεία του ψητού παρέμεινε αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Σίγουρα χάρη στην ευκολία της προετοιμασίας του, αρκούν μόνο μερικές απλές συμβουλές για να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Στη συνταγή που σας δίνουμε σήμερα θα βρείτε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε καθώς και μια νόστιμη σάλτσα μουστάρδας που συμπληρώνει τέλεια το ντελικάτο μοσχαράκι.

Υλικά

1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο

2 φύλλα δάφνης

6 φύλλα φασκόμηλου

2 κλωναράκια δεντρολίβανου

1 σκελίδα σκόρδο

4 κλωνάρια θυμάρι

1 πιπεριά τσίλι (ανάλογα με πόσο σας αρέσει πικάντικο)

15 γρ. μουστάρδα σε σκόνη

500 γρ. κόκκινα κρεμμύδια

200 ml λευκό κρασί

Ελαιόλαδο για γεύση

300 γρ. ζωμός κρέατος

Αλάτι

Για τη σάλτσα μουστάρδας

150 γρ. μουστάρδα

300 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος

25 ml κονιάκ

Αλάτι και πιπέρι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο μαζί με το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι, προσαρμόζοντας την ποσότητα ανάλογα με τα γούστα σας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη σκόνη μουστάρδας ανακατεύοντας καλά

Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο το μοσχαρίσιο και κάνουμε μασάζ καλά. Προσθέστε το μείγμα των μπαχαρικών και των αρωματικών βοτάνων και τυλίγουμε το κρέας με έναν σπάγκο. Του κάνουμε ξανά μασάζ ώστε το καρύκευμα να πάει παντού και προχωράμε στο μαγείρεμα.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε το καθένα σε χοντρά κομμάτια. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και όταν είναι ζεστό, σοτάρουμε το κρέας, γυρνώντας το μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε τα κρεμμύδια γύρω από το κρέας και τα αφήνουμε να ροδίσουν για λίγα λεπτά. Μετά προσθέτουμε το λευκό κρασί.

Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε μια κουτάλα ζωμό κρέατος και σκεπάζουμε με ένα καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου μία ώρα, θυμόμαστε να γυρίζουμε το κρέας κάθε τόσο. Αν ο πάτος στεγνώσει, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζωμό κρέατος.

Για τη σάλτσα μουστάρδας

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φρέσκια κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τη μουστάρδα και το κονιάκ και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για λίγα λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε τη φωτιά.

Όταν ψηθεί το ψητό, το βγάζουμε από το τηγάνι, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον δεκαπέντε/είκοσι λεπτά, ώστε οι χυμοί του ψησίματος να μοιραστούν ομοιόμορφα σε όλο το κρέας.

Αφαιρούμε τον σπάγκο, κόβουμε το ψητό σας σε φέτες και τις τοποθετούμε στα πιάτα. Προσθέτουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και τα κρεμμύδια και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.