COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φαλάφελ με αρακά στο φούρνο


JTeam

2 Ιανουαρίου 2024

Φαλάφελ με αρακά στο φούρνο
www.fiordifrolla.it
Αντικαταστήστε τα ρεβίθια με αρακά και φτιάξτε τα αγαπημένα σας φαλάφελ.

Η επιθυμία μας να ταξιδεύουμε μεταφράζεται και στα πιάτα που μαγειρεύουμε. Σήμερα λοιπόν ταξιδεύουμε γευστικά στη Μέση Ανατολή και φτιάχνουμε φαλάφελ, όμως όχι στην κλασική τους εκδοχή, αλλά με πιο χρωματιστό τρόπο.

Τα φαλάφελ γεννήθηκαν στην Αίγυπτο και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο χάρη στη νοστιμιά τους και την ταχύτητα προετοιμασίας τους.

Για όσους δεν γνωρίζουν είναι κεφτεδάκια από όσπρια και η η παραδοσιακή συνταγή είναι με βάση τα ρεβίθια, εμπλουτισμένα με μπαχαρικά, αρωματικά βότανα, τα οποία στη συνέχεια τηγανίζονται.

Όμως εκτός από τα ρεβίθια μπορούν να χρησιμοποιηθούν φασόλια, κουκιά ή άλλα όσπρια. Οι τέλειες συνταγές για φαλάφελ είναι τόσο πολλές όσο και οι οικογένειες που τα μαγειρεύουν. Κάθε οικογένεια έχει τη δική της δοκιμασμένη συνταγή.

Γι' αυτό σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας συνταγή για φαλάφελ με βάση τον αρακά . Καταρχάς γιατί αυτά τα όσπρια έχουν μια γλυκιά και λεπτή γεύση και κατά δεύτερο επειδή δίνουν ένα όμορφο έντονο πράσινο χρώμα. Επίσης από την παραδοσιακή μαγειρική, που είναι το τηγάνισμα, προτιμήσαμε το μαγείρεμα στον φούρνο : πιο υγιεινό και ελαφρύ.

Φυσικά, το φαλάφελ είναι νόστιμο είτε ζεστό και μαλακό, είτε σε θερμοκρασία δωματίου και πιο σφιχτό. Είναι ένα απλό και πολύ ευχάριστο πιάτο, με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές πρωτεΐνες, που αποδεικνύεται εξαιρετική επιλογή για να το σερβίρετε αν οι καλεσμένοι σας είναι χορτοφάγοι. Πότε να σερβίρετε φαλάφελ; Όποτε σας αρέσει. Μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό ορεκτικό, ή ένα συνοδευτικό. Εν ολίγοις, το φαλάφελ είναι ένα πιάτο που σε κάνει να πεινάς ακόμα κι αν δεν πεινάς.

Jenny.Gr
www.fiordifrolla.it

Υλικά

800 γρ. αρακάς

2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη

1-2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 σκελίδα σκόρδο

Το πράσινο μέρος από 1 φρέσκο ​​φρέσκο ​​κρεμμυδάκι

Τριμμένη φρυγανιά για γεύση

Φρέσκο ​​δυόσμο για γεύση

Φρέσκο ​​μαϊντανό για γεύση

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καταρχάς σιγοβράζουμε τον αρακά για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει, χωρίς να τον σκεπάσουμε και σταματάμε το βράσιμο σε νερό και πάγο. Στραγγίζουμε τον αρακά και τον στεγνώνουμε με ένα πανί κουζίνας. Στη συνέχεια τον μεταφέρουμε στον μπολ του μίξερ μαζί με το σκόρδο κομμένο στη μέση και ξεφλουδισμένο, το κάρυ, την πάπρικα, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και το πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε τα πάντα, αλλά όχι για πολύ έτσι ώστε να παραμείνουν λίγο χοντροκομμένα, προσαρμόζοντας τη συνοχή με μερικές κουταλιές τριμμένη φρυγανιά. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος σχηματίζουμε κεφτεδάκια με ελαφρώς βρεγμένα χέρια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με μια πρέζα καπνιστή πάπρικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με γιαούρτι.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.