COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Χειμωνιάτικη καροτόσουπα με τζίντζερ


JTeam

29 Ιανουαρίου 2024

Χειμωνιάτικη καροτόσουπα με τζίντζερ
www.soniaperonaci.it
Απλή στην παρασκευή, νόστιμη και γρήγορη. Οι βελούδινες σούπες είναι πάντα ευπρόσδεκτες, τόσο που συχνά τις ετοιμάζουμε για να χαρίσουμε στον εαυτό μας μια ζεστή αγκαλιά μετά από μια μέρα δουλειάς.

Και έτσι, με τα χρόνια, έχουμε μαζέψει μια πραγματική συλλογή από διαφορετικές ιδέες και παραλλαγές. Η καθεμία έχει το δικό της χαρακτήρα, όπως η σούπα κολοκύθας , ιδανική για την εποχή του φθινοπώρου.

Γι αυτό και σήμερα αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε μια κρεμώδη σούπα με καρότο και τζίντζερ. Το πικάντικο τζίντζερ δίνει πραγματικά μια επιπλέον πινελιά στη σούπα που σε κάνει να μην μπορείς να σταματήσεις σε ένα μόνο πιάτο.

Υλικά

800 γρ. καρότα

1 κρεμμύδι

200 γρ. πατάτα

1 σκελίδα σκόρδο

1,2 l ζωμό λαχανικών

50 γρ. φρέσκο ​​τζίντζερ 50 g

Αλάτι και πιπέρι

40 γρ. ελαιόλαδο

200 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

Φρέσκο ​​θυμάρι για γεύση

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ξεφλουδίζοντας τις πατάτες και τα καρότα και αφαιρούμε τις άκρες. Κόβουμε και τα δύο λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και χωρίζουμε τη σκελίδα σκόρδου σε 4 μέρη, αφαιρώντας τον πυρήνα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα καρότα, τις πατάτες και το τζίντζερ κομμένο σε φέτες και τα αφήνουμε να αρωματιστούν για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας τα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με καπάκι για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις τα καρότα και οι πατάτες μαλακώσουν πολύ, τα χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να αποκτήσουμε μια βελούδινη και λεία σούπα. Σε αυτό το σημείο αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξαναβάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας για λίγα λεπτά.

Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο λάδι και μερικά φύλλα φρέσκου θυμαριού. Η σούπα με καρότο και τζίντζερ είναι έτοιμη να την απολαύσετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.