COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζυμαρικά paccheri γεμιστά με ρικότα και γαρίδες


JTeam

11 Απριλίου 2024

Ζυμαρικά paccheri γεμιστά με ρικότα και γαρίδες
www.soniaperonaci.it
Τα paccheri είναι υπέροχα κλασικά ζυμαρικά ναπολιτάνικης παράδοσης και σήμερα θα τα γεμίσουμε με ρικότα και γαρίδες

Πριν από λίγες μέρες ψάχναμε να βρούμε έμπνευση για να ετοιμάσουμε ένα ιδιαίτερο δείπνο και επιλέξαμε να μαγειρέψουμε paccheri γεμιστά με ρικότα και γαρίδες. Όπως γνωρίζετε, μας αρέσουν οι πειραματισμοί στην κουζίνα και τα paccheri είναι από τα αγαπημένα μας είδη ζυμαρικών, γιατί μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε πραγματικά νόστιμα πιάτα. Μάλιστα, έχουν τη μαγική δύναμη να περικλείουν και να ενισχύουν καλύτερα τη γέμιση και το καρύκευμα.

Αυτό το πιάτο είναι πραγματικά λαχταριστό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αρχίσετε να μαγειρεύετε και να δοκιμάσετε τη συνταγή μας...

Υλικά

Για τη γέμιση γαρίδας

8 γαρίδες καθαρισμένες

1 σκελίδα σκόρδο

40 γρ. ελαιόλαδο

250 γρ. ρικότα

2 κλωναράκια θυμάρι 2

60 γρ. τριμμένο τυρί

Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

500 γρ. πελτέ ντομάτας

1 κρεμμύδι

4 φύλλα βασιλικός

20 γρ. ελαιόλαδο

Για γαρνίρισμα

Τριμμένο τυρί για γεύση

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο (ή αφήστε το ολόκληρο αν σκοπεύετε να το αφαιρέσετε αργότερα), στη συνέχεια το σοτάρουμε ελαφρά με μια λίγο λάδι χωρίς να το αφήσουμε να ροδίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες χωρίς το κέλυφος.

Σοτάρουμε τα υλικά για 4-5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα φύλλα θυμαριού, αλάτι και πιπέρι. σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τις βάζεουμε σε ένα μπολ στο οποίο θα προσθέσουμε τη ρικότα και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λάδι για τουλάχιστον 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέστε μια-δυο κουταλιές της σούπας ζεστό νερό για να μην μαυρίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά και αλατίζουμε. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο με το χέρι.

Για τα pacheri

Βράζουμε τα paccheri σε άφθονο αλατισμένο νερό, προσέχοντας να μην έχουμε τη φωτιά πολύ υψηλή, ώστε να μην κινδυνεύσουμε να σπάσουν με υπερβολικό βράσιμο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά όσο είναι ακόμα al dente και τα περιχύνουμε με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν και μετά γεμίζουμε κάθε pacchero με το μείγμα γαρίδας.

Τοποθετούμε τη σάλτσα ντομάτας και βασιλικού στον πάτο του πιάτου σερβιρίσματος, τακτοποιούμε 4 τα paccheri, τα πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και διακοσμούμε με λίγα φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως, περιχύνοντάς τα με λίγο ωμό λάδι και... απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.