COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για αλμυρό στρούντελ με ρικότα και σπανάκι


JTeam

20 Απριλίου 2024

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για αλμυρό στρούντελ με ρικότα και σπανάκι
www.chiarapassion.com
Το αλμυρό στρούντελ με σπανάκι και ρικότα είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Η σημερινή συνταγή είναι εξαιρετική γιατί εξοικονομεί χρόνο και μπορείτε να την ετοιμάσετε από πριν, να διατηρήσετε το στρούντελ στο ψυγείο καλά σκεπασμένο με μεμβράνη και να το ψήσετε λίγο πριν το σερβίρετε.

Και τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το ετοιμάστε αμέσως: Πάρτε ένα έτοιμο ρολό σφολιάτας και δοκιμάστε το για βραδινό... είναι πεντανόστιμο.

Υλικά

1 ρολό σφολιάτας

400 γρ. σπανάκι φρέσκο

250 γρ. ρικότα

80-100 γρ. κίτρινο καπνιστό τυρί της αρεσκείας σας

1 αυγό

1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά

1 κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι, πιπέρι

Σουσάμι

Λίγο γάλα να βουρτσίσουμε

Jenny.Gr
www.chiarapassion.com

Εκτέλεση

Πλένουμε το σπανάκι και χωρίς να το στραγγίξουμε πολύ, το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε ένα τηγάνι με καπάκι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 8 λεπτά και στα μισά του ψησίματος προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι. Ύστερα το στραγγίζουμε, το στύβουμε καλά και το χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα με το σπανάκι, την παρμεζάνα, το καπνιστό τυρί κομμένο σε κυβάκια και το αυγό. Και σε ένα μικρό τηγάνι φρυγανίζουμε τη φρυγανιά για λίγα δευτερόλεπτα.

Ανοίγουμε το ρολό σφολιάτας σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και τοποθετούμε τη γέμιση ρικότα και σπανάκι στο κέντρο, κατά μήκος. Και γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες από τις μικρές πλευρές και την μία μεγάλη πλευρά που βρίσκεται απέναντι μας. Παίρνουμε τη μεγάλη πλευρά που βρίσκεται μπροστά μας και αρχίζουμε να τυλίγουμε μέχρι να έχουμε ένα ρολό.

Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε ελαφριά κοψίματα με ένα κοφτερό μαχαίρι αλλά μόνο για ένα διακοσμητικό αποτέλεσμα χωρίς να κόψετε τη ζύμη. Αλείφουμε με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το στρούντελ. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε κόβοντάς το σε φέτες.

Και όσο απολαμβάνετε το στρούντελ, μπείτε να διαβάσετε τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερευντήστε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθετε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

Καλή απόλαυση.

Σημείωση

Μπορείτε να το ετοιμάσετε την προηγούμενη μέρα και να το φυλάξετε ωμό στο ψυγείο χωρίς να το ψήσετε. Πρέπει να το καλύψετε καλά με μεμβράνη, διαφορετικά η ζύμη θα στεγνώσει. Την επόμενη μέρα, αλείψτε το με γάλα και μαγειρέψτε το σύμφωνα με τη συνταγή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.