Ο,τι και να βάλει κανείς μέσα στα κανελόνια γίνονται υπέροχα. Από σπανάκι με τυριά, μέχρι κιμά, , αλλαντικά, διάφορα λαχανικά. Τα ζυμαρικά που αγκαλιάζουν τη γέμιση και η απαλή μπεσαμέλ φτιάχνουν ένα λαχταριστό φαγητό, που δεν μπορείς να του αντισταθείς. Ας δούμε μαζί τη συνταγή για τα πιο νόστιμα κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και ρικότα.
Υλικά
250 γρ. κανελόνια
Για τη μπεσαμέλ
600 ml γάλα
60 γρ βούτυρο
60 γρ αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
400 γρ ρικότα, καλά στραγγισμένη
300 γρ σπανάκι (κατεψυγμένο ή φρέσκο)
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Για τη μπεσαμέλ
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε όλο το αλεύρι με τη μία (προσοχή να μην έχει σβόλους το αλεύρι) και ανακατεύουμε ζωηρά. Μαγειρεόυμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε γάλα ζεστό αλλά όχι βραστό και το ρίχνουμε λίγο λίγο (ξεκινήστε με το ένα τέταρτο της δόσης), ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρέμα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, αλάτι και μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα. Μόλις σκληρύνει η μπεσαμέλ είναι έτοιμη.
Για τη γέμιση
Βράζουμε το σπανάκι, το στύβουμε καλά και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το σπανάκι, την παρμεζάνα, το αυγό και ανακατεύουμε όλα καλά.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τα κανελόνια και βάζουμε 3 κουταλιές από τη γέμιση στον πάτο του ταψιού. Τακτοποιούμε τα κανελόνια και τα σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά στον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.