COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κανελόνια γεμιστά με ρικότα και σπανάκι


JTeam

9 Μαΐου 2024

Κανελόνια γεμιστά με ρικότα και σπανάκι
www.soniaperonaci.it
Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και ρικότα, ένα εύκολο και αγαπημένο πιάτο.

Ο,τι και να βάλει κανείς μέσα στα κανελόνια γίνονται υπέροχα. Από σπανάκι με τυριά, μέχρι κιμά, , αλλαντικά, διάφορα λαχανικά. Τα ζυμαρικά που αγκαλιάζουν τη γέμιση και η απαλή μπεσαμέλ φτιάχνουν ένα λαχταριστό φαγητό, που δεν μπορείς να του αντισταθείς. Ας δούμε μαζί τη συνταγή για τα πιο νόστιμα κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και ρικότα.

Υλικά

250 γρ. κανελόνια

Για τη μπεσαμέλ

600 ml γάλα

60 γρ βούτυρο

60 γρ αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

400 γρ ρικότα, καλά στραγγισμένη

300 γρ σπανάκι (κατεψυγμένο ή φρέσκο)

100 γρ παρμεζάνα τριμμένη

1 αυγό

Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο

Jenny.Gr
www.lericettedimammagy.com

Εκτέλεση

Για τη μπεσαμέλ

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε όλο το αλεύρι με τη μία (προσοχή να μην έχει σβόλους το αλεύρι) και ανακατεύουμε ζωηρά. Μαγειρεόυμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε γάλα ζεστό αλλά όχι βραστό και το ρίχνουμε λίγο λίγο (ξεκινήστε με το ένα τέταρτο της δόσης), ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρέμα.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, αλάτι και μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα. Μόλις σκληρύνει η μπεσαμέλ είναι έτοιμη.

Για τη γέμιση

Βράζουμε το σπανάκι, το στύβουμε καλά και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το σπανάκι, την παρμεζάνα, το αυγό και ανακατεύουμε όλα καλά.

Στη συνέχεια γεμίζουμε τα κανελόνια και βάζουμε 3 κουταλιές από τη γέμιση στον πάτο του ταψιού. Τακτοποιούμε τα κανελόνια και τα σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά στον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.