COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ελαφριά και υγιεινά ζυμαρικά με λαχανικά


JTeam

20 Μαΐου 2024

Ελαφριά και υγιεινά ζυμαρικά με λαχανικά
www.ricettealvolo.it
Ένα απλό και νόστιμο πιάτο, ιδανικό ακόμα και για όσους κάνουν δίαιτα.

Τα ελαφριά ζυμαρικά με λαχανικά είναι ένα απλό και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο, που μπορεί να παρασκευαστεί με οποιοδήποτε είδος λαχανικού, ανάλογα με τα γούστα και την εποχική διαθεσιμότητα.

Σε αυτή τη συνταγή, προτείνουμε το fusilli ως είδος ζυμαρικού μαζί με καρότα, μπρόκολο και μπιζέλια. Αυτά τα λαχανικά είναι όλα πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες και συνδυάζονται τέλεια.

Για να γίνει πιο πλούσιο πιάτο, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά πέστο βασιλικού ή μια κουταλιά πελτέ ντομάτας στο ντρέσινγκ . Αν προτιμάτε ένα πιο κρεμώδες ντρέσινγκ, μπορείτε να προσθέσετε γιαούρτι.

Υλικά

360 γρ. ζυμαρικά

200 γρ. καρότα

200 γρ. μπρόκολο

100 γρ. αρακά

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι όσο χρειάζεται

Τριμμένη παρμεζάνα

Jenny.Gr
www.ricettealvolo.it

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Και επίσης καθαρίζουμε το μπρόκολο και το χωρίζουμε σε μπουκετάκια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και το μπρόκολο και μαγειρεόυμε για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε και τον αρακά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στα λαχανικά. Σοτάρουμε τα πάντα για να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.