COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Χορτοφαγικά κεφτεδάκια με κινόα


JTeam

11 Ιουνίου 2024

Χορτοφαγικά κεφτεδάκια με κινόα
www.lacucinaitaliana.it
Αν ψάχνετε μια ιδέα για να ετοιμάσετε χορτοφαγικά κεφτεδάκια, δοκιμάστε τα με κινόα, κολοκυθάκια και πατάτες, συνοδευόμενα με σάλτσα γιαουρτιού

Τα κεφτεδάκια από κινόα και η σάλτσα γιαουρτιού είναι μια ιδέα για ένα ελαφρύ και φρέσκο ​​χορτοφαγικό φαγητό Η προετοιμασία τους είναι απλή και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο.

Μια συμβουλή: Για να γλυκάνετε την κινόα, που έχει ελαφρώς πικρή γεύση, ξεπλύνετε τη με τρεχούμενο νερό λίγο πριν τη μαγειρέψετε.

Υλικά

250 γρ. κινόα

250 γρ πατάτες

300 γρ απλό γιαούρτι

70 γρ τυρί πεκορίνο

2 μέτρια κολοκυθάκια

Μέντα

Σουσάμι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Jenny.Gr

Εκτέλεση

Καταρχάς ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Ύστερα τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Ξεπλένουμε την κινόα σε τρεχούμενο νερό, τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 400 γρ κρύο νερό, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Αφού πάρει βράση σβήνουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να πιει το νερό και να κρυώσει.

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και το τυρί με τον τρίφτη με μεγάλες τρύπες και τα ανακατεύουμε με την κινόα και τις πατάτες και πολτοποιούμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, το δουλεύουμε με τα χέρια μας, προσθέτοντας λίγο αλάτι και στη συνέχεια σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια. Τα περνάμε από το σουσάμι, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με μια σάλτσα φτιάχνουμε ανακατεύοντας το γιαούρτι με ένα κλωνάρι ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας λάδι.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.