COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστή μακαρονάδα με κολοκυθάκια, λεμόνι και μέντα


JTeam

24 Ιουνίου 2024

Λαχταριστή μακαρονάδα με κολοκυθάκια, λεμόνι και μέντα
www.soniaperonaci.it
Τα ζυμαρικά με κολοκυθάκια, λεμόνι και μέντα είναι μια πρωτότυπη εναλλακτική στα κλασικά ζυμαρικά με κολοκυθάκια. 

Eίναι ένα ελαφρύ και φρέσκο ​​ πιάτο , ιδανικό για τα καλοκαιρινά σας γεύματα. Η συνταγή είναι πολύ απλή, η σάλτσα αποτελείται από κολοκυθάκια, σκόρδο και φρέσκο ​​κρεμμυδάκι το οποίο θα αρωματίσετε με ξύσμα και χυμό λεμονιού και φύλλα φρέσκου μέντας. Μόλις είναι έτοιμα απλά τα βουτάμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά

550 γρ. κολοκυθάκια

60 γρ. ρέσκα κρεμμυδάκια

40 γρ. τυρί τριμμένο

8 φύλλα μέντα

1 σκελίδα σκόρδο

1 γαρύφαλλο

1 λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

50 γρ. ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 10-15 λεπτά.

Στο μεταξύ πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα κολοκυθάκια. Αφαιρούμε το σκόρδο από το τηγάνι και βάζουμε τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε το τριμμένο ξύσμα από το καλά πλυμένο λεμόνι και μετά τον χυμό από το μισό μόνο λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά για να αρωματιστεί ομοιόμορφα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά, προσθέτουμε μια κουτάλα ζεστό νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Τέλος προσθέτουμε τα φρέσκα φύλλα μέντας χοντροκομμένα στο χέρι.

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη μερικές κουταλιές νερό μαγειρέματος που μπορεί να χρειαστείτε αργότερα για να ανακατέψετε τα ζυμαρικά αν είναι στεγνά. Ύστερα βουτάμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά στο τηγάνι, αν φαίνονται στεγνά, προσθέτουμε μια κουτάλα βραστό νερό.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.