COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμα λιγκουίνι με κατσικίσιο τυρί, λεμόνι και αυγοτάραχο


JTeam

1 Ιουλίου 2024

Πεντανόστιμα λιγκουίνι με κατσικίσιο τυρί, λεμόνι και αυγοτάραχο
www.soniaperonaci.it
Μια εναλλακτική στα πιο κλασικά μακαρόνια με θαλασσινά, για να φέρετε τη γεύση της θάλασσας στο τραπέζι, αλλά με μια επιπλέον πινελιά πρωτοτυπίας.

Ένα πιάτο που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα αλλά έχει μια εκπληκτική γεύση, στο οποίο η κρεμώδης υφή του κατσικίσιου τυριού συναντά τη γεύση ενός εκλεκτού συστατικού όπως το αυγοτάραχο και τη φρεσκάδα του λεμονιού.

Υλικά

320 γρ. λινγκουίνι

240 γρ. κατσικίσιο τυρί

1 φλούδα λεμονιού

1 κομμάτι αυγοτάραχου

Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό στο μάτι της κουζίνας. Όταν πάρει βράση, το αλατίζουμε και βουτάμε το λιγκουίνι μέσα. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στο μεταξύ, βάζουμε το κατσικίσιο τυρί σε ένα μπολ και το διαλύουμε με μια-δυο κουταλιές της σούπας λάδι και νερό από τα ζυμαρικά και μετά αλατοπιπερώνουμε.

Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε κατευθείαν στο μπολ με το κατσικίσιο τυρί: ανακατεύουμε για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ζεστάνετε το κατσικίσιο τυρί σε ένα τηγάνι με μια σταγόνα νερό (χωρίς να το βράσετε), λάδι, αλάτι και πιπέρι και να στραγγίξετε απευθείας τα λιγκουίνι για να γίνει κρέμα πριν τα σερβίρετε.

Μεταφέρουμε τ ζυμαρικά σε πιάτα σερβιρίσματος και συμπληρώνουμε με τριμμένο ξύσμα λεμονιού, αυγοτάραχο και μαύρο πιπέρι.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.