COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γιατί πρέπει να αγοράζεις το πιο «άσχημο» καρπούζι που μπορείς να βρεις


JTeam

30 Ιουλίου 2024

Γιατί πρέπει να αγοράζεις το πιο «άσχημο» καρπούζι που μπορείς να βρεις
pexels
Όταν ψωνίζετε φρούτα και λαχανικά, πόσοι από εσάς κοιτάζετε να βρείτε τα πιο ελκυστικά οπτικά προϊόντα που είναι διαθέσιμα; Μήπως όμως θα έπρεπε να κάνετε το εντελώς αντίθετο;

Τώρα, που είναι η εποχή του αγαπημένου μας καλοκαιρινού φρούτου, θέλουμε να σας αποκαλύψουμε ένα μικρό μυστικό: Θα κάνετε τη χάρη στους γευστικούς σας κάλυκες (καθώς και θα συμβάλλετε στη μείωση της σπατάλης φαγητού ) διαλέγοντας το πιο άσχημο καρπούζι που βρίσκεται στο σούπερ μάρκετ.

Πώς να διαλέξετε ένα καρπούζι: 3 «άσχημα» σημάδια που δείχνουν ότι ένα φρούτο είναι υψηλής ποιότητας

Η επιλογή του άσχημου καρπουζιού είναι μια αλάνθαστη μέθοδος για να διαλέξετε το πιο γλυκό καρπούζι. Τι ακριβώς είναι λοιπόν ένα άσχημο καρπούζι; Έχετε το νου σας για αυτούς τους τρεις βασικά σημάδια της λεγόμενης ασχήμιας που υποδηλώνουν στην πραγματικότητα μια αφθονία γλυκύτητας και γεύσης.

Ένα μεγάλο κίτρινο μπάλωμα

Προφανώς, όσοι από εμάς αναζητούμε ομοιόμορφες αποχρώσεις στα ολόκληρα καρπούζια και αποφεύγουμε εκείνα με τα κίτρινα μπαλώματα, το κάναμε εντελώς λάθος όλο αυτό το διάστημα. Είναι καλύτερο να ψάξετε να έχει το καρπούζι σας ένα μεγάλο κίτρινο μπάλωμα, γιατί αυτό είναι το μέρος που βρίσκεται κάτω από τον ήλιο. Όσο μεγαλύτερο είναι το κίτρινο μέρος, τόσο περισσότερο ωρίμαζε στο έδαφος. Και όπως γνωρίζουμε καλά, η μέγιστη ωριμότητα σημαίνει κορυφαία γλυκιά και ζουμερή γεύση.

Jenny.Gr
pexels

Πολλά νήματα

Τα νήματα προκαλούνται από την επικονίαση των μελισσών, οπότε αν υπάρχουν περισσότερα, θα είναι πιο γλυκό. Ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνετε μια αυτοσχέδια προπόνηση με τα χέρια σας για να ψάξετε για ένα καρπούζι με πολλά νήματα, θα διαπιστώσετε ότι οι προσπάθειές σας θα αξίζουν τον κόπο.

Μαύρα στίγματα

Θα είστε τυχεροί αν καταφέρετε να βρείτε ένα καρπούζι με λίγα (ή πολλά) σκοτεινά στίγματα. Αυτά τα μαύρα στίγματα στην πραγματικότητα δείχνουν ότι η ζάχαρη διαρρέει, κάτι που είναι απλώς ένα άλλο σημάδι ότι το καρπούζι είναι πολύ γλυκό.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι αν προσπαθείτε να βρείτε το τέλειο καρπούζι ήρθε η ώρα να μειώσετε τα οπτικά σας πρότυπα. Βασικά, μη ξεγελιέστε αναζητώντας το τέλειο πράσινο καρπούζι, αντ' αυτού, ψάξτε για το πιο άσχημο που μπορείτε να βρείτε. Τέλος το τέλειο καρπούζι θα είναι πυκνό και βαρύ, πράγμα που δείχνει ότι είναι γεμάτο νερό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.