Το καλοκαίρι φέρνει πάντα άφθονα φρούτα στο τραπέζι, νόστιμα, πολύχρωμα και ευέλικτα σε όλες τους τις μορφές. Αλλά ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού είναι το καρπούζι, το οποίο σήμερα θα το κάνουμε ψητό με ντοματίνια, γαύρο και βασιλικό.
Θα δείτε ότι η προετοιμασία του είναι πολύ εύκολη και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.
1 καρπούζι
Για τη σαλάτα
80 γρ ντοματίνια ανάμεικτα χρωματιστά
Ρίγανη
Φύλλα βασιλικού
2 φιλέτα γαύρο σε λάδι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Φρέσκος δυόσμος, λίγα φύλλα
Κουκουνάρι
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα ντοματίνια, τα κόβουμε πρώτα στη μέση και μετά στα τέσσερα. Καρυκεύουμε με λάδι και ρίγανη. Προσθέτουμε επίσης τα φύλλα βασιλικού κόβοντάς τα με ένα ψαλίδι και το αλάτι. Τέλος, προσθέτουμε τα φιλέτα γαύρου ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Το καρπούζι
Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες πάχους περίπου 4 εκ. Αφαιρούμε τη φλούδα και κόβουμε τη σάρκα σε κύβους.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά τη σχάρα και τοποθετούμε τους κύβους του καρπουζιού μέχρι να δούμε σημαδεμένες γραμμές. Τοποθετούμε κάθε κύβο σε ξεχωριστά μπολ και προσθέτουμε τη σαλάτα
Από πάνω, ένα μικρό κομμάτι γαύρου συμπληρώνουμε τα φύλλα μέντας και κουκουνάρι. Το ψητό καρπούζι είναι έτοιμο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.