COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Kρουασάν με γεύση πίτσα στο air fryer


JTeam

7 Αυγούστου 2024

Kρουασάν με γεύση πίτσα στο air fryer
www.fattoincasadabenedetta.it
Η συνταγή για τα κρουασάν με γεύση πίτσα είναι γρήγορη, εύκολη και προσιτή ακόμα και σε όσους είναι αρχάριοι στην κουζίνα.

Τα κρουασάν με γεύση πίτσα στο air fryer είναι πεντανόστιμα και προετοιμάζονται πολύ εύκολα και γρήγορα. Μπορούν να γίνουν σε διάφορα μεγέθη και αποτελούν μια πρωτότυπη λύση για ορεκτικά και ειδικές περιστάσεις.

Υλικά

Για τη ζύμη

150 ml γάλα

20 γρ. σπορέλαιο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

13 γρ. στιγμιαία σκόνη μαγιάς

250 γρ. αλεύρι

Για τη γέμιση

2 κ.σ συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

50 γρ. μοτσαρέλα για πίτσα

Αποξηραμένη ρίγανη

Παπαρουνόσπορο

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη ρίχνοντας το γάλα, το σπορέλαιο και το κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε επίσης τη μαγιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Ύστερα προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με το πιρούνι.

Όταν η ζύμη αποκτήσει συνοχή, τη μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, λείο και μη κολλώδες αποτέλεσμα. Και η ζύμη είναι έτοιμη.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε 8 ίσες σφήνες. Σε κάθε σφήνα απλώνουμε τον πελτέ ντομάτας και μετά προσθέτουμε λίγη ρίγανη και τη μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι δίνοντας σχήμα στα αλμυρά κρουασάν μας.

Τα τοποθετούμε τα μέσα στον κάδο του air fryer στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Τα αλείφουμε με γάλα και προσθέτουμε τους σπόρους για διακόσμηση. Μαγειρεύουμε στους 175°C για 18 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του ψησίματος.

Συμβουλές

  • Μπορούμε να προσαρμόσουμε τη γέμιση των κρουασάν χρησιμοποιώντας άλλα υλικά: όπως αλλαντικά, τυριά, λαχανικά και ό,τι μας αρέσει.

  • Αν δεν έχετε παπαρουνόσπορο στο σπίτι δεν πειράζει, το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι εξαιρετικό.

  • Όσο για την αλμυρή ζύμη , μπορείτε να την κάνετε χωρίς λακτόζη αντικαθιστώντας το γάλα με νερό ή ένα φυτικό ρόφημα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.