Η ντομάτα, που θεωρείται το βασικό συστατικό της διατροφής των λαών της Μεσογείου, ήρθε από τη νότιο Αμερική και συγκεκριμένα από τη Βολιβία και το Περού. Στην Ελλάδα έφτασε το 1820 και από τότε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Οι ντομάτες γεμιστές με σάλτσα τόνου είναι ένα εύκολο και δροσερό καλοκαιρινό φαγητό που θα σας λύσει τα χέρια.
Υλικά
4 ντομάτες
2 βραστά αυγά
80 γραμμάρια τόνος, σε κονσέρβα
Κάπαρη
Αλάτι και πιπέρι
20 ml ελαιόλαδο
Βράζουμε τα αυγά για 9 λεπτά με το που βράσει το νερό. Κόβουμε το πάνω μέρος της ντομάτας, αφαιρούμε το εσωτερικό και το αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ τα δύο βραστά αυγά μαζί, προσθέτουμε τον τόνο, την κάπαρη, τον μαϊντανό, τη σάρκα από τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Γεμίζουμε όλες τις ντομάτες με τη σάλτσα και διακοσμούμε με λίγα φύλλα μαντζουράνας ή μαϊντανού.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.